Сподели

Мехатроникс: „Лесната интеграция на решенията на Delta променя начина, по който общините гледат на IoT“

17 март 2020 г.

 

 

Водещият производител на електроника Delta взе участие в изложението AHR Expo 2020 в Орландо, САЩ, под мотото „Smarter Buildings, Smarter Cities” (б.ред. „По-интелигентни сгради, по-интелигентни градове“). „В рамките на събитието компанията показа пълен набор от решения за сградна автоматизация, като демонстрира как администрацията за управление на сградна и градска среда могат да повиши ефективността си, да намали потреблението на енергия и да подобри условията на живот, използвайки комбинация от интелигентните „зелени“ решения на Delta“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Мехатроникс.


Щандът на Delta за AHR Expo 2020 представляваше симулация на градски пейзаж с улица, по която вървейки посетителите имаха възможността да научат как различните интелигентни решения на Delta се вписват във визията на интелигентните сгради и градове. „Смарт градовете се нуждаят от безпроблемна комуникация между устройствата и системите на всяко възможно ниво, а сградите от следващо поколение изискват интелигентен контрол, наблюдение, осветление и други свързани с тези системи решения“, коментира г-н Бил Ло, генерален мениджър направление „Сградна автоматизация“ на Delta. „Безпроблемната свързаност и интеграцията между нашите технологии ще променят начина, по който изпълнителите, операторите на различни съоръжения и общините гледат на IoT“, добави още той.

Delta Industrial Automation показа свои нови интегрирани системи за задвижване и байпас на ОВК (HVAC) системи и свързаното с тях оборудване. Тези системи, познати като като VFD CP2000 Bypass Control Packages, интегрират задвижванията с векторно управление на вентилатори/помпи от серия CP2000 и новите байпасни системи GEN2. Серията CP2000 осигурява честотно регулиране и различни режими на управление на вентилатори и помпи в чилъри, охладителни кули и много други ОВК устройства. Когато са интегрирани с GEN2, системите позволяват ръчно превключване към режим байпас под пълно натоварване, а захранването се подава директно към вентилаторите и помпите, без да се преминава през CP2000. Този подход пести енергия, намалява износването на задвижванията и кабелите на CP2000, гарантира стабилна работа по време на поддръжката им и намалява разходите за труд и време при рестартиране на системата, осигурявайки висока надеждност и ниски разходи за поддръжка.

Комплексното решение VFD CP2000 Bypass Control Packages включва различни модели с мощност до 75 HP (208 ~ 600 V) и корпуси NEMA 1 (б.ред. някои модели отговарят на стандартите NEMA 12, 3R и 4X). Тези модели поддържат BACnet MS/TP и Modbus протоколи и могат лесно да се интегрират във всяка система за управление на сгради.

„Delta Industrial Automation представи също индустриални мрежови продукти за комуникация и работа в среда на IIoT, включително индустриални Ethernet комутатори от серия DVS, IEEE 802.11 безжични комутатори от серия AP DVW и облачен рутер серия DX. Тези продукти са подходящи за контролери при автоматизация на сгради, осветителни, вентилационни и охладителни системи, системи за наблюдение и много други устройства, помагащи за създаването на по-интелигентни решения за управление на сгради и на градове“, коментираха в заключение от заказаната инженерингова и търговска компания Мехатроникс.

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics, pixabay.com

Сподели

Още от Град на бъдещето