Сподели

Мехатроникс: Ултрабързи зарядни станции за електромобили на Delta ускоряват прехода към по-устойчиво бъдеще

12 септември 2022 г.

 

 

Като социално отговорна държава, Швеция е една от европейските страни, които ясно осъзнават необходимостта от намаляването на въглеродния отпечатък и замърсяването на околната среда, постигайки устойчиво бъдеще в дългосрочен план. Поради тази причина все повече граждани избират да заменят своите автомобили с ДВГ с електрически алтернативи, а с нарастването на продажбите на електрически превозни средства, се увеличава и търсенето на зарядни устройства за тях.  

„В ролята си на дългогодишен дилър на автомобили с история, датираща от 1922 г. и 11 локации из страната, Bilmetro AB активно подпомага шофьорите в Швеция на направят прехода към своя електромобил. Следвайки глобалните тенденции и променящите се предпочитания и нужди на клиентите, свързани със захранването на техните автомобили, компанията има далновидността да инвестира в десет зарядни станции UFC200 на Delta. Днес те се използват за зареждане на електрическите превозни средства на клиенти, както и за всички демонстрационни елекромобили на автокъщата“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата българска инженерингова и търговска фирма Мехатроникс, официален дистрибутор у нас на световноизвестния производител на иновативни, чисти и енергийно ефективни решения за автоматизация и енергийно управление Delta Electronics.

Впечатлени от качеството, надеждността и мащабируемостта на UFC200, Bilmetro AB са уверени, че това е най-подходящото решение на пазара, което напълно би могло да отговори както на настоящите, така и на бъдещите им потребности от зареждане на електрически автомобили.

„Адаптирани и към настоящите, и към бъдещи електомобилни инфраструктури, платформата на Delta предлага удобството с една зарядна станция да се зареждат до четири превозни средства едновременно. Две от точките на зареждане предлагат бързо зареждане с постоянен ток с мощност до 200 kW, а другите две – зареждане с променлив ток с мощност 22 kW“, обясниха специалистите от Мехатроникс.

„Благодарение на интегрираното управление на мощността, времето за зареждане на превозните средства може да бъде намалено, а мощността оптимизирана по време на всяко свързване към мрежата. За по-големи паркове по отношение на зареждането с постоянен ток са възможни допълнителни варианти и конфигурации с цел подобряване на работата на станцията“, добавиха още те.

„Като компания, ангажирана с опазването на околната среда и създаването на устойчиво бъдеще за всички, ние сме наистина развълнувани от прехода към електромобили. Чудесно е да видим как нарастващото интегриране на нашите високоефективни ултрабързи зарядни устройства прави работата и зареждането на електрическите превозни средства възможно най-лесни, насърчавайки още повече шофьори да се насладят на ползите от тях”, коментираха от Delta Electronics.

„Bilmetro AB се откроява като ярък пример за компания, която подпомага ускоряването на електромобилността, а успешното партньорство с Delta вече има положително въздействие върху околната среда“, добавиха те.

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics

Сподели

Още от Град на бъдещето