Сподели

MG Pro интегрира BMS система от последно поколение в модерния Central Park – мащабен проект без аналог в Бургас

22 юли 2023 г.

 

 

Central Park е иновативен мултифункционален комплекс в бързоразвиващия се град Бургас, с предназначение за бизнес, отдих и живот. Комплексът е разположен върху 40 дка индустриални площи до парк Изгрев в морския град. Central Park е мащабен проект от нов тип без аналог в околността, който обхваща три 20-етажни жилищни сгради, всяка от които с 20 надземни етажа, 230 апартамента и още толкова паркоместа, три административни центъра, търговски площи, ботаническа градина и още множество удобства. В голяма степен комплексът разчита на зелена възобновяема енергия.

Модернистичният парк предоставя всичко, от което един съвременен човек има нужда само на няколко крачки разстояние – шопинг центрове, ресторант и кафене, фитнес зала, СПА, просторна ботаническа градина и др. Животът е пълноценен тогава, когато е добре свързан, а за това спомага система за сградна автоматизация и сграден мениджмънт от най-ново поколение, интегрирана от специалистите в областта MG Pro.

„Успешно внедрихме BMS софтуер в комплекс Централ парк в Бургас, обхващащ PLC контролери на WAGO от серия 750 и SCADA система от най-поколение atvise® scada, като проектът е все още в процес на реализация и се очаква да бъде окончателно завършен до 2 години“, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената българска инженерингова компания Ем Джи Про, специализиран дистрибутор и инженерингов партньор за България на лидерa в сградната и индустриалната автоматизация WAGO и първата базирана изцяло на чиста уеб технология SCADA система – atvise®.

Изпълняваният от Ем Джи Про проект включва още интеграция на водомери по MBus протокол с възможност за експорт на данните във формат за четене от ВиК оператор; реализация на основно и аварийно осветление по DALI и управление на фасадното осветление; интеграция на асансьори, вентилация, VRV система, поливна система и др.

Продуктите от серията 750 XTR на WAGO предоставят решение, което разширява диапазона на използване на машини и системи, тъй като са специално проектирани и за тежки условия на околната среда и оптимална работа при външни смущаващи фактори, осигурявайки най-висока степен на гъвкавост. „Контролерите от серията гарантират безпроблемна работа на оборудването при температури от –40°C до +70°C, устойчивост на вибрации до ускорение 5g, работна надморска височина до 5 000 m, повишена степен на защита от електромагнитни смущения и други смущения съгласно изискванията, регламентирани от EN60870-2-1. Това прави серията 750 XTR на WAGO особено подходяща за употреба в опасни зони и при тежки експлоатационни условия“, обясниха от Ем Джи Про.

От своя страна, SCADA решението atvise® scada предоставя най-съвременна уеб технология за достъп, визуализация и управление на системите за автоматизация и улеснен инженеринг с вертикално ориентирани обекти, базирани на стандарта OPC UA. „atvise® scada премахва до голяма степен техническите ограничения на традиционните архитектури за автоматизация, като осигурява изключителна мащабируемост и гъвкавост“, коментираха българските специалисти. „С приложение от самостоятелни машини, поточни линии, сградна автоматизация и инфраструктури, до hot-standby резервирани индустриални процеси, Индустрия 4.0, облачна и MES/ERP интеграция, atvise® scada е доказано оптимизирано и надеждно решение за мониторинг, управление и обработка на данни“, допълниха още те.


Повече информация за Ем Джи Про ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: MG Pro, invest.burgas.bg  

Сподели

Още от Град на бъдещето