Сподели

Необикновени възможности, предимства и ползи на умния град с технологиите на iNELS

06 януари 2020 г.

 

 

Умният град не е просто поредната стандартизирана административна единица. Той е „сърцето“ на революционните урбанистични решения и технологии. Той е нашият утрешен дом. Могат ли обаче градовете да бъдат не само безопасни, но и енергийно ефективни, да са не само приятно място за живот, но и конкурентен икономически пазар, да са успешни, развити и постоянно прогресиращи, населявани от все по-удовлетворени жители? Е, време е да разберем.

Благодарение на компании като ELKO EP, управлението на градската среда все повече и повече може да бъде модернизирано. Компанията разработва технологии, обвързани с умните градове на бъдещето, под бранда iNELS, като обхваща широк спектър градоустройствени елементи, за които предлага най-различни решения и оборудване. Какво още научи Инженер.bg за така наречените Smart Cities от екипа на компанията – вижте в следващите редове.

Какви предимства крият умните градове от бъдещето?

„Противно на някои теории, че новите технологии по-скоро вредят, отколкото помагат, вече изпитаните внедрени решения категорично накланят везните в полза на иновациите. Умните градски технологии дават способности, които човечеството не е имало досега“, коментираха от iNELS.

Сред решенията на iNELS за управление на градска среда са smart технологии за следене на качеството на въздуха, които спомагат за намаляване на вредните емисии и за превенция от замърсявания в промишлените зони на града. От българското дружество могат да предложат и системи за:

 - Умно управление на улично осветление, чрез което да се оптимизират разходите за електроенергия и да се поддържа спокойно, безопасно и приятно осветено градското пространство;

 - Интелигентното сметосъбиране;

 - Наблюдение на нивото на реките за предотвратяване на риска от наводнения;

 - За управление на паркоместата в помощ на по-добър трафик в градската среда и намаляване на вредните емисии;

 - Използването на умни стълбове за по-голяма безопасност и информираност на жителите и посетителите, както и за зареждане на мобилни телефони, електрически велосипеди и автомобили.

Умен град, който работи

„Разработките на iNELS са изцяло в колаборация с прогнозите и необходимостта местните пътища да се превърнат в интелигентни комуникационни магистрали, които ще могат адекватно да отговорят на ситуацията с трафика във всеки един момент и да избегнат задръстванията и забавянето на градския транспорт. От гледна точка на сигурността, тя ще се увеличи чрез системи за разпознаване на издирвани лица и мигновеното им залавяне“, коментираха от iNELS.

„Това са малка част от възможностите, които се отварят за една община с интеграцията на нашата система. Ние разполагаме с устройства и технологии собствено производство и постоянно разработваме и усъвършенстваме нашите хардуерни решения и платформата за управление Elko Smart Cloud, за да създадем един умен град, който работи“ споделиха в заключение от iNELS.

Повече информация за продуктите, които Елко ЕП предлага, можете да намерите ТУК.

http://www.inels.bg/

Източник на снимковия материал: iNELS

Сподели

Още от Град на бъдещето