Сподели

Как се отразяват решенията за автоматизация върху интериора на умните домове

14 юни 2019 г.

Как ви се струва с натискането само на един бутон да можете да настроите осветлението във всяка стая, така че оптимално да бъдат осветени зоните на активност, при това намалявайки драстично месечните си сметки за ток? Или пък връщайки се от командировка, през мобилния си телефон да настроите парното вкъщи на подходяща температура и когато се приберете, да се насладите на топлината и уюта на дома? А може пък през лятото, тръгвайки си от работа, през мобилно приложение да пуснете климатика и да се радвате на прохлада и заслужен отдих? Какво ще кажете, ако можете само с една команда да изключите цялото осветление, уредбата или телевизора, да затворите щорите и да бъдете спокойни, когато сте навън? Това са само малка част от примерите, които системите за домашна автоматизация могат да направят за вас, а една от утвърдените фирми на българския пазар, които могат да се погрижат това да стане реалност, е БулЕлектрик Груп. Повече за интелигентните решения и свързаните устройства за управление на дома пред Инженер.bg разказаха от компанията.

„Като сертифициран системен интегратор на решения за домашна автоматизация Vantage Controls, за нас е от изключителна важност да разберем каква е идеята за удобство на клиента, за да можем да проектираме и конфигурираме съответните сценарии според организацията на личните му нужди“, коментираха от БулЕлектрик Груп.

Може би си задавате въпроса „Трудно ли се управлява подобна система?“,

а най-точният тест, даващ отговор на този въпрос, са децата и възрастните хора. „Нашият опит показва, че възрастните хора свикват с нейната интуитивност много бързо – за броени часове, а при децата това става мигновено и дори е основно занимание в началото и повод за закачливи номера с родителите“, обясниха още специалистите от компанията.

Свързаните решения за автоматизация имат относително влияние върху дизайна на дома,

тъй като видимата част от тях, като вградените в стените елегантни екрани или стилни сценарийни ключове като визия могат да изглеждат и по стандартния начин. „Вече арт решенията могат да прелеят в смяна на интериора чрез цветови сценарии, създаващи определен тип усещане за атмосфера в помещението, например: сценарий „парти“, сценарий „интимна вечеря“, сценарий „гости“, сценарий „почивка“ и т.н.“, посочиха от българското дружество.

„При ясни желания на обитателите лесно могат да се постигнат нужните съчетания между силата на светлината, цветовия фон, музиката, температурата и др., които да отговарят на зададения сценарий с натискането само на 1 бутон от клавиатурата на стената или мобилното устройство“, допълниха те.

При избор на система за домашна автоматизация е добре клиентът да е наясно какво може да прави с нея и ползите, които тя ще му донесе.

Препоръчително е сравнението на поне няколко възможни решения, като една от най-важните презумпции, които трябва да бъдат взети под внимание, е интеграцията с други устройства, например климатици, системи за сигурност и др. От БулЕлектрик Груп съветват системата да е от отворен тип именно поради тази причина, т.е. да може да се свързва с максимален брой устройства, защото „ограниченията неминуемо водят до оскъпяване във времето, задължавайки собственикът да купува определени марки техника, за да е сигурен, че уредите могат да бъдат присъединени. За какво ни е иначе система за автоматизация, ако не можем да включим устройствата, които ни харесват в нея?“.

„Също така, не е маловажно наличието на възможност за настройка и обновяване от интегратора отдалечено, тъй като в повечето случаи това спестява множество разходи по поддръжка и най-вече време“, заявиха още от фирмата.


„Горещо препоръчваме хората да избират една компания, която да се наеме с изпълнението „до ключ“ на цялата електроинсталация заедно със системата за автоматизация. Процесът включва консултации, проектиране, изграждане, въвеждане в експлоатация и последваща поддръжка на системата и гаранции“, отбелязаха в заключение експертите.

Повече информация за БулEлектрик Груп ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: БулЕлектрик Груп, pixabay.com, pexels.com

Сподели

Още от Град на бъдещето