Сподели

Приберете се вкъщи на топло и уютно с умното отопление на Danfoss

16 януари 2021 г.

В настоящите обстоятелства прекарваме вкъщи може би 90% от времето си. Но как да направим дома ни възможно най-удобен? „Иновативната гама от интелигентни решения за отопление на Danfoss улеснява извеждането на вътрешния климат в дома Ви на ново ниво на комфорт. Температурата автоматично ще се адаптира към нуждите и начина Ви на живот“, коментираха пред Инженер.bg от Данфосс, сегмент Отопление – българското дружество на международно утвърдения производител Danfoss.

„Умното отопление на Danfoss е съвместимо с 96% от всички отоплителни системи, включително газ, топлофикация, термопомпи. Решенията са подходящи за всеки дом и всякакви нужди, от самостоятелен интелигентен радиаторен термостат до цялостни интелигентни отоплителни решения за контрол  по всяко време и навсякъде“, поясниха от Данфосс, сегмент Отопление.

„Можете лесно да планирате отоплението си така, че да отговаря на Вашето ежедневие, при това с ненадмината прецизност и максимални икономии на разходи. В дома ви ще бъде топло и уютно, когато се приберете, а когато сте пътувате или спите, ще генерирате спестявания”, обясниха от Данфосс, сегмент Отопление. Ето и какви са съветите на експертите за по-интелигентно отопление:

  • Ако замените старите си радиаторни термостати (над 15 години) с интелигентни термостати Danfoss, можете да спестите до 30% от разходите си за отопление;
  • Намалете температурата, докато сте на работа или през нощта, до 17 °C;
  • Ако задавате различни температури в няколко стаи, не забравяйте да затворите междинните врати;
  • Активирайте функцията за почивка, когато заминавате за почивка.

 

Знаете ли, че сградите са отговорни за приблизително 40% от потреблението на енергия и за 36% от емисиите на CO2 в ЕС?

В момента около 35% от сградите в Европейския Съюз (ЕС) са на възраст над 50 години и над 75% от сградния фонд е енергийно неефективен, докато само 0.4-1.2% (в зависимост от държавата) от сградния фонд се реновира всяка година. По-голямото реновиране на съществуващите сгради може да доведе до значителни икономии на енергия. Според проучването Ecofys, гражданите на ЕС биха могли да постигнат 67 милиарда евро годишни икономии на сметките си за енергия до 2030 г.

Ето и конкретните предложения на Danfoss за Вашето по-умно отопление:

Danfoss Ally™

Danfoss Ally™ Ви дава всички предимства на пълноценна интелигентна отоплителна система в просто и лесно за използване приложение. С него получавате пълен контрол на Вашия радиатор и хидравлично подово отопление, както и сметката Ви за отопление, при това от почти навсякъде и по всяко време, независимо дали сте у дома или в движение.

Danfoss Icon™

Danfoss Icon™ е усъвършенстван контрол на подовото отопление, направен така, че да отговаря на Вашите програмни рамки. Представлява серия от стайни термостати и зонови контролери за хидравлично подово отопление и други приложения с изпълнителни механизми. А освен това е проектиран и като превключвател на светлината, за да допълни интериора.

Danfoss Eco™

Danfoss Eco™ е самостоятелен интелигентен радиаторен термостат за вътрешно управление на Вашия радиатор чрез Bluetooth, което означава, че можете да управлявате радиаторите си от Вашия смартфон, като използвате специалното приложение.

Danfoss Link ™

Danfoss Link ™ е пълно интелигентно изживяване за топлина и уют, което Ви позволява да контролирате напълно радиаторното и подовото отопление. Можете да управлявате отоплението си по всяко време и от всяко място, като използвате смартфона си.

Повече информация за Данфосс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Данфосс, сегмент Отопление, Danfoss

Сподели

Още от Град на бъдещето