Сподели

R&M: Изкуственият интелект ще помага на човека при управление на мрежови инфраструктури

02 август 2019 г.

Тенденциите показват, че Интернет трафикът ще се засилва драматично, при това в дългосрочен план, ставайки причина за критични размери на мрежовите инфраструктури. В близко бъдеще свързаните в мрежа устройства ще наброяват 28 милиарда. Как обаче в този контекст да се гарантира сигурността на връзката и контрола на многобройните цифрови системи? Може ли изкуственият интелект (AI) да извършва конкретни задачи в мрежите и да замества хората? По тези въпроси разговаряхме с екипа на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M). Вижте какво разказаха от там.

Повече устройства, по-голяма свързаност

Броят на сървърите, конекторите, кабелите и стъклените влакна в мрежовата инфраструктурата тепърва ще нараства, достигайки милиони. А всички тези компоненти ще уплътнят още повече сървърните помещения. „Пазарът вече се подготвя за тази ситуация, взимайки предвид факта, че сложността и динамичността на инфраструктурите достигат измерения, които хората вече не могат да управляват без изкуствена помощ“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от R&M.

Изкуственият интелект в помощ на специалистите

От гледна точка на R&M вече е предвидимо, че автоматизираното управление на инфраструктурата (AIM) – такова, каквото го познаваме днес – ще трябва да бъде доразвито. Бъдещите стъпки ще използват изкуствения интелект (AI), който ще гарантира, че инфраструктурите ще бъдат контролирани надеждно.

АI независимо ще може да управлява свързаността между центровете за данни и интелигентните градове, при това икономически ефективно и съобразно изискванията. Той ще може да предскаже също къде и кога например кабелите стареят и отказват или къде има претоварвания и какви са причините за тях. AI се превръща във фактор за създаване на добавена стойност в работата на мрежата“, коментира г-н Райнхард Бъркърт – продуктов мениджър в Reichle & De-Massari.

Reichle & De-Massari има традиции в разработката на автоматизираното управление на мрежова инфраструктура. А развойните дейности на специалистите от компанията по усъвършенстването на тези продукти са повече от усърдни.

Искате ли и вие да участвате в глобалната промяна на мрежовите инфраструктури?

Включете се в екипа на българското дружество на R&M – Райхле и Де-Масари България Пръдакшън.

Компанията присъства на българския пазар от 2012 г., като оттогава тя непрекъснато разширява своята дейност и екип и по този начин предоставя възможност на инженерни специалисти от различни сфери да намерят своята професионална реализация във високо конкурентна среда. Компанията активно подкрепя младите специалисти да получат шанс за силен старт на тяхната кариера и да натрупат ценен опит чрез стажантската си програма, Инженерна академия, организиране на специални събития за ученици от професионални гимназии и др.

Повече информация за Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Райхле и Де-Масари България ПръдакшънReichle & De-Massari, pixabay.com

Сподели

Още от Град на бъдещето