Сподели

R&M: Превръщаме бъдещето в настояще чрез нашите системи за окабеляване на „умни“ сгради

19 април 2022 г.

 

 

 Според R&M бъдещето е в смарт системите и комуникационните решения. А за Вас бъдещето може би е мечтаното работно място в българското дружество – проверете в Борса.bg!

R&M (Reichle & De-Massari AG) е високотехнологичен доставчик на системи за комуникационни мрежи и мрежи от данни. Част от групата е и българското дружество Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, което произвежда оптични компоненти за изграждането на комуникационни системи. „Тенденциите за проектиране и изграждане на умни сгради се засилват, което ни кара да обръщаме все повече внимание на смарт окабеляването. В тази връзка, решенията на R&M за интегриране на комуникационните мрежи в умните сгради включват т.нар. технологии Digital Ceiling и Power over Ethernet“, разказаха за ДигиталнаИндустрия.bg специалистите от българската компания.

All over IP (ALL-IP) е универсалното решение за комуникационните мрежи в една умна сграда

Всяка една функционалност в интелигентните сгради, като осветление, камери, климатизация и т.н., получава свой IP адрес, също като компютър. Това води до комуникацията между всички устройства и мрежи в сградата, която може да бъде достъпна в реално време през интернет и така да бъде управлявана.

„Умните сгради се нуждаят от универсално, неутрално решение за своето функциониране, което да разполага със споделен комуникационен протокол. Ето защо All over IP ще се развие изключително много в сградната автоматизация. ALL-IP окабеляването замени досегашното разделение на компонентите. Това улеснява планирането, поддръжката, инсталацията и системната интеграция. Също така, материалните и операционните разходи намаляват“, коментираха от R&M България Пръдакшън.

Digital Ceiling и Power over Ethernet – решенията на R&M за умни сгради

R&M осигурява окабеляването на най-голямата умна офисна сграда, която се намира в Париж. Така компанията доказва своята компетенция и висока експертиза в тази област. Ето защо R&M презентира своите решения за окабеляването на комуникационните мрежи в офис сградите.

Digital Ceiling. Концепцията на тази технология включва инсталирането на преносни и комуникационни точки на тавана на помещението. Към тях могат да се свържат камери, автоматични устройства, сензори, антени, екрани и др. В случай че обитателите искат да присъединят нови устройства или да направят ретрофит на съществуващите, няма нужда кабелите да се заменят – новите устройства могат да се конфигурират чрез приложение.

Power over Ethernet. Захранването на крайните устройства чрез кабели за данни също е част от интелигентна сграда, наричана Power over Ethernet (PoE). Това прави електрическите кабели излишни. PoE може да захранва LED осветлението на цели концертни зали. R&M разработва контакти и конектори, които отговарят на електрическите предизвикателства на PoE приложенията.

„В R&M сме убедени, че бъдещето принадлежи на интелигентните сгради. Структурно окабеляване и нашите модерни технологии, при които универсалният интернет протокол позволява комуникация и поддържа автоматизация в интелигентни сгради, формират основата“, коментираха от Райхле и Де-Масари България Пръдакшън.

Повече информация за Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, R&M

Сподели

Още от Град на бъдещето