Сподели

С решението iUPSGuard на ABB болниците мониторират дистанционно електрозахранващите си системи

23 април 2020 г.

 

 

Епидемията от COVID-19 засегна голяма част от икономическите сектори в световен мащаб. Затова бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане” на АBB ще подпомогне своите клиенти. Дружеството ще отмени годишните такси за всички нови абонаменти за софтуерното решение iUPSGuard за болници. Ще бъдат освободени от такси и всички нови или подновени абонаменти за функционалностите от ABB Ability™ Software-as-a-Service (SaaS). Инициативата ще продължи до края на 2020 г.”, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от АББ България.

Портфолиото на международната технологична компания обхваща широк набор от инструменти за обслужване на ключови за инфраструктурата процеси, сред които: дистанционно наблюдение и диагностика на системите за непрекъсваемо електрозахранване (UPS) за критично важни здравни приложения, решения за енергийно и сградно управление на дружества за комунални услуги, търговски и индустриални съоръжения.

В днешни дни надеждността на електроразпределението е от първостепенна важност за болничните и здравните решения. Благодарение на софтуерното приложение iUPSGuard, болничните и медицинските заведения биха могли да се възползват от предимствата на дистанционното наблюдение и диагностика на всяка UPS система, гарантирайки поддържането на основното захранване”, коментираха още от българския офис на ABB.

От екипа на АББ България научихме още и за палитрата от решения в ABB Ability MarketplaceTM, насочени към дистанционното повишаване на оперативната ефективност и сигурността на предприятията. По думите на експертите от българското дружество, тези продукти подпомагат съоръженията в поддържането на съществени дейности, което свежда до минимум необходимостта от работна сила на място.

Софтуерните разработки за управление на енергията и активите в ABB Ability MarketplaceTM, които ABB предлага безплатно, са:

 - ABB AbilityTM система за управление на електроразпределението (EDCS) – дигитална платформа за управление на енергията, чрез която организациите могат да намалят до 30% от своите оперативни разходи;

 - ABB AbilityTM резервно управление за електрически системи (DataCar) – то позволява лесно споделяне на техническа информация за защитни и контролни релета. Решението повишава оперативната ефективност, позволявайки на дадено съоръжение да планира актуализации, които съвпадат с планирани изпитвания или техническа поддръжка.

Към гореизброените инструменти ABB добавя и три нови свои автоматизационни решения за търговски сгради. Те служат за повишаване сигурността чрез отдалечено управление и са достъпни чрез портала myBuildings:

 - Building Care Service и DALI Manager  Building Care Service осигурява цялостен достъп до IoT Dashboard сървъра, предоставящ пълен преглед и управление на сградата. DALI Manager дава възможност за цялостно управление на аварийните осветителни системи DALI – чрез IoT Dashboard сървъра;

 - Видеострийминг и съхранение за портфолиото на системата smartIP VideoControlчиито решенияпозволяват дистанционно наблюдение на видеостриймове от охранителните ABB CCTV камери. Стриймът се съхранява онлайн и може да бъде гледан на по-късен етап;

 - Дистанционно отключване на решенията от системата smartIP AccessControl  елиминира нуждата от посещение на място за предоставяне на ключ при необходимост от осигуряване на авариен достъп до сградата.

За да се възползвате от безплатните софтуерни решения, е необходимо да се свържете със своя локален търговски представител от бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане на АББ България”, съобщиха в заключение от компанията.

Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: АББ България, ABB

Сподели

Още от Град на бъдещето