Сподели

Ритбул: Ethernet комутаторите Viper на Westermo свързват интелигентни LCD дисплеи във влаковете на бъдещето

04 септември 2022 г.

 

 

„Мобилността като услуга“ (MaaS) е концепция, която има за цел да предостави алтернативи на личния транспорт, които да са също толкова удобни, но по-устойчиви и рентабилни за пътуващите. Популярността на концепцията MaaS в света нараства. Тя може да реши няколко проблема наведнъж: да разтовари пътищата, да намали задръстванията, да подобри околната среда и в бъдеще - благодарение на огромното количество натрупани данни, дори да помогне за създаването на най-удобната градска инфраструктура. RATP Group е една от водещите компании в света по отношение на MaaS. Това е френски оператор за обществен транспорт, който поставя потребителите в основата на транспортните услуги, предлагайки им индивидуални решения за мобилност, базирани върху техните персонални нужди.

За да повиши качеството на обслужване на своите клиенти при пътуване, Orlyval Service SA, дъщерно дружество на RATP, разработва иновативен начин за предоставяне на информация на пътниците в реално време. Използвайки интелигентни LCD прозорци, шатълът Orlyval, който пътува от Париж до летище Орли и обратно, вече може да показва информация, свързана със заминаващи полети, прогнозата за времето в градовете дестинации и др. Свързването на новите LCD прозорци се реализира с помощта на Ethernet комутаторите Viper на Westermo“, разказаха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска търговска компания Ритбул, която предлага изделията на Westermo на пазара у нас.

Предоставената информация е адаптирана и специфична за посоката на шатъла. Нововъведението също така дава възможност за предаване на съобщения до пътниците, като новини и информация в реално време, които са свързани с тяхното пътуване. Иновативните дисплеи ще бъдат разположени в още седем влака до края на годината.

Интелигентен LCD прозорец на борда на летищния трансферен шатъл Orlyval

„Комуникацията с иновативните системи изисква интернет връзка, но тъй като това е проект за реконструкция, пространството е било много ограничено. Само един изключително компактен Ethernet суич би бил подходящ, за да се справи със сложната експлоатационна среда, характерна за влаковете, включваща постоянни вибрации, влажност и електрически смущени“, поясниха българските специалисти.

Възложителят Orlyval Service е избрал Westermo да предостави технологията за индустриална комуникация на данни за проекта, тъй като между двете компании съществува дългосрочно, доказано партньорство. Внедреното решение е Viper-212-T5G-P8 на Westermo, компактен превключвател за маршрутизиране, проектиран специално да отговори на изискванията за бордово приложение.

Westermo Viper Ethernet е комутаторът, инсталиран на летищния шатъл Orlyval

„С размери от само 178 mm x 110 mm x 100 mm Viper се побира отлично в ограниченото пространство на борда на шатъла. Неговите портове Power over Ethernet (PoE) предлагат ефективно захранване на свързаните устройства, а гигабитовите портове поддържат възможността за висока пропускателна способност. Orlyval Service SA е проектирала и конфигурирала мрежата за пренос на данни, опростена от концепцията „Made Easy“ на Westermo , която осигурява изключително проста и интуитивна операционна система за Ethernet комутаторите“, допълниха от Ритбул.

„За нас изборът на Westermo бе гаранция, че имаме продукт, който отговаря на изискванията на железопътното оборудване. Благодарни сме за техния професионализъм, който допринесе за успеха на този проект“, споделя Лионел ле Фесан, директор „Продажби и качество“ в Orlyval Service.

„Предоставянето на информация за пътуването на пътниците като част от MaaS разчита на стабилни и устойчиви мрежи за данни“, обяснява Фабиан Вандендик, мениджър продажби „Влакови мрежи“ в Westermo. „Превключвателите Westermo Viper са оптимално решение за тези бордови транспортни приложения, тъй като са способни да се поберат в ограничените пространства, характерни за проектите по обновяване, и осигуряват също така надеждна работа в тежка експлоатационна среда“, уточнява още той.

Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ритбул, Westermo

Сподели

Още от Град на бъдещето