Сподели

Електрозадвижваните оси на Schaeffler са „двигател“ в трансформацията към електромобилност

26 април 2022 г.

  

 

Системата „2 в 1“ на Schaeffler спечели наградата „Goldenes Lenkrad“ в категорията „Иновация на годината“

Автомобилният и индустриален доставчик Schaeffler бе отличен с наградата „Златен волан“ („Goldenes Lenkrad“) за своята система за електрозадвижване на осите „2-в-1“. Наградата, която се присъжда от немското автомобилно списание „Auto Bild“ и вестник „Bild am Sonntag“, е една от най-желаните в областта на автомобилната индустрия в Европа. „Интегрираната система за електрозадвижване на осите на Schaeffler се изправи срещу не по-малко достойни конкуренти в съревнованието за мнозинството от гласовете на читателите и зае първо място в категорията „Иновация на годината“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Шефлер България.

„Много сме горди, че получихме това важно признание“, заяви Матиас Цинк, главен изпълнителен директор на направление „Автомобилни технологии“ на Schaeffler. „За пореден път бяхме отличени за нашия новаторски дух и успешен ангажимент към електромобилността. Нашите иновативни решения ни превръщат в ключов партньор в процеса на трансформация към електромобилност и по-устойчиво бъдеще“, допълни той.

Модулната система отговаря на всички изисквания на клиента

Технологията „2-в-1“ на Schaeffler е интегрирана система, включваща трансмисия и електродвигател в едно компактно устройство. Отличителните му характеристики са много високата плътност на мощността и изключителните акустични характеристики. Благодарение на модулния си дизайн, системата може да посрещне широк спектър от изисквания на клиентите и е подходяща за редица платформи на превозни средства, независимо дали са хибридни или напълно електрически. След пускането й на китайския пазар през 2021 г., системата за електрозадвижване на осите е на път да бъде внедрена и от европейски производител на автомобили.

„Schaeffler непрекъснато усъвършенства своите системи в посока по-високата им интегрираност, осигурявайки допълнителни възможности за използване на иновативни решения. Например, миналата година компанията спечели няколко поръчки за система за електрозадвижване на осите 3-в-1, която включва силова електроника, електродвигател и трансмисия“, информираха от Шефлер България.

История на успеха на E-Mobility

Бизнес подразделението E-Mobility на Schaeffler е в челните редици на инициативите на компанията за ускоряване трансформацията към електромобилност. Създадено през 2018 г., подразделението вече е осигурило големи поръчки за производство на системи в областта на електрическите задвижвания както за леки автомобили, така и за търговски превозни средства. Schaeffler очаква, че от 2022 г. бизнес подразделението E-Mobility ще генерира между 2 и 3 милиарда евро годишно.

„Много съм горд с моя екип и бих искал да благодаря на всеки един от тях“, коментира д-р Йохен Шрьодер, ръководител на направление E-Mobility на Schaeffler. „Нашите специалисти в областта на електромобилността работят с голяма страст и отдаденост за разработването на изключително иновативни решения за транспортните средства на утрешния ден – решения, които се отличават с високи нива на вертикална интеграция, модулност и мащабируемост. Това, което ни отличава, е нашият ангажимент към качеството, нашето разбиране за комплексни системи и отличният ни опит в производствените системи и технологии. По този начин можем да прехвърлим иновациите в серийно производство бързо и рентабилно, като същевременно отговаряме на индивидуалните изисквания на клиента“, допълни той.

Повече информация за Шефлер България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Шефлер България, Schaeffler

Сподели

Още от Град на бъдещето