Сподели

Системата Hörmann homee –най-добрият приятел на всички умни устройства в дома Ви

03 ноември 2021 г.

 

 

Сигурността и лесното управление на всички устройства са може би основните причини да превърнем дома си от конвенционален в „умен“. В най-добрия случай всички устройства в този тип съвременни жилища са свързани помежду си и могат да се управляват бързо и удобно само с една система. Реалността обаче често е различна – решенията поддържат различни комуникационни протоколи и всеки от тях се обслужва със собствено приложение. Ето защо от практична гледна точка е необходима централа, комуникираща с всички тези устройства, независимо от това каква технология се използва. В отговор на тази пазарна необходимост немският производител на врати и автоматизирани решения за сградни системи разработи иновативната система Hörmann homee.

Контролирайте дома си от всяка точка на света

„Чрез радиовръзка системата осъществява комуникация с всички задвижвания на немския производител – за гаражни, портални и интериорни врати, както и с брави на външни врати, електроуреди с радиоприемници и устройства като охранителни камери, метеорологични станции, осветление, ключове, термостати за отопление, щори, детектори за дим и движение, прозорци и т.н“, поясниха за ДигиталнаИндустрия.bg от Хьорман България.

Посредством двупосочната радиосистема Hörmann BiSecur се управляват вратите и радиоприемниците с марка Hörmann. Това гарантира обратна връзка и информация за актуалния статус на устройството, а потребителите от всяка точка на света могат да установят дали вратата на дома им е отворена или е затворена. Освен това системата е съвместима и с гласовите асистенти Amazon Alexa, Google Assistant и Apple Siri.

Гъвкава система, която покрива нуждите на „умния дом“

„Системата има модулна конструкция, която може да се надгражда по всяко време. Централният модул – белият куб Hörmann homee Brain Cube, се свързва с Вашата домашна мрежа чрез Wi-Fi връзка и може да бъде поставен навсякъде в дома Ви. Останалите модули са в други цветове и се присъединяват към базовия куб. Те разполагат с радиопротоколи като ZigBee, EnOcean или Z-Wave, а задачата на Hörmann homee Brain Cube е да обедини всички радиопротоколи. Същевременно, чрез него се обслужват всички врати и радиоприемници Hörmann“, разказаха още специалистите от Хьорман България.

Друго предимство на Hörmann homee Brain е лесният метод за инсталирането му. За целта е необходимо да свържете базовия куб с електрическата мрежа, да инсталирате на смартфона или таблета си апликацията Hörmann homee и да зададете нужните настройки.

Повече информация за Хьорман България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Хьорман България, Hörmann

Сподели

Още от Град на бъдещето