Сподели

Solution Show – Reality demo на Текра „отключи вратите“ към най-актуалните системи за сигурност за затворени жилищни комплекси

25 март 2022 г.

 

 

Какви предимства предоставят затворените жилищни комплекси на своите обитатели и защо днешните потребители все повече ги предпочитат? Как съвременните технологии повишават и сигурността, и комфорта в ежедневието? Отговор на тези въпроси дадоха специалистите от фирма Текра по време на провелото се вчера, 24 март 2022 г., мащабно събитие Solution Show – Reality demo, чиято основна цел бе да демонстрира най-модерните интегрирани решения за достъп, сигурност и контрол на Dahua, конфигурирани от Текра.

„Понятието за затворен жилищен комплекс е регламентирано от закона, но това, което наистина привлича инвеститори, обитатели и наематели, е: спокойствие и сигурност; установени правила на живот; гарантирано паркомясто; удобства; съоръжения за релакс, пазаруване, спорт, услуги, както и усещането за общност“, заяви г-н Петър Полилеев, основател и управител на Текра. Именно по всички тези параметри компанията – доказан доставчик на продукти за сградните енергийни, информационни и алармени електроинсталации, предоставя интегрирани, цялостни решения.

За целите на събитието, зала София на Novotel Sofia бе превърната в своеобразен жилищен комплекс, включващ няколко апартамента, рецепция, басейн и т.н. Гостите на демонстрационното шоу имаха възможност да видят на живо как функционират различните системи за достъп и свързаност между обектите, които биха могли да се интегрират в подобен проект. Започвайки от бариерата за пропускане на автомобили, през отключването на входната врата, до аларма в случай че басейнът е неохраняем или пък липсва ценен предмет – практическите решения на Dahua, в.т.ч. домофонна система, видеонаблюдение и контрол на достъпа, обединени от сървъра DSS Pro, предлагат разнообразни възможности и пълна свързаност.

С разиграването на различни сценарии, презентаторите демонстрираха как достъпът до такъв комплекс би могъл да се осъществи чрез код, лицево разпознаване или карта за постоянните жители. Гостите на комплекса пък, включително и наематели през Airbnb, биха могли да получат временен код или достъп за определен период.

Устройствата за връзка, разположени във всички обекти на комплекса, са водещи за осигуряването на удобство и пълен комфорт на обитателите. „Така например, бихте могли да имате директна връзка от Вашия апартамент не само до рецепцията, но и до други жилища, до подземния паркинг, бариерата на входа, както и до обекти, предоставящи различни услуги. Представете си например, че искате да си запазите час във фризьорския салон на комплекса, или пък сте оставили детето си в детския кът с аниматор – чрез една цялостна комуникационна система имате директна връзка с всеки от тях“, обясниха още от Текра.

А всичко това е възможно, благодарение на технически решения, например четци, камери, включително безжични, термовизионни и захранвани соларно, домофони, безжични домофони, интерком, периметрова охрана и др., налични в портфолиото на Текра и Дахуа България.

Събитието продължи с представяне на сертификационната програма на Дахуа България, томбола и коктейл в неформална обстановка.

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Сподели

Още от Град на бъдещето