Сподели

По-безгрижен престой в горски комплекс край морето – с биометричната хотелска система от бъдещето на Биодит

25 януари 2024 г.

 

 

Utopia Forest е семеен бутиков комплекс, сгушен в полите на Странджа планина. Предоставяйки неповторимо утопично изживяване на духа, тялото и сетивата, хотелът е не само място за отдих и развлечения сред природата, планината и морето, но и пътешествие на човека към неговия вътрешен свят, спокойствие и възможност да бъде самия себе си. В стремежа си да създаде усещане на своите гости, непознато досега, от ръководството на Utopia Forest интегрират в хотелския комплекс модерна безжична биометрична хотелска система за контрол на достъпа – Biodit Hotel Management System.

Не е утопия, че хубавите неща се случват, когато решенията на Биодит се използват на уникално място с невероятни преживявания… Там, където природата и луксът се преплитат в хармония. Utopia Forest е новото слънчево попълнение в нашето портфолио! Биодит оборудва новоизградените къщички в комплекса, което ще направи престоя в Utopia още по-специален, различен и безгрижен“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от утвърдената българска високотехнологична производствена компания, развиваща дейност в областта на решенията и технологиите за идентификация и разпознаване чрез пръстови отпечатъци Биодит.

Водени от идеята, че осигуряването на комфорт и сигурност е основна услуга, която всеки един хотел трябва да предоставя на своите гости по време на техния престой, специалистите от Биодит са създали уникална по рода си иновативна биометрична система за управление на гости, персонал и процеси, проектирана специално за хотелиерството. 

Благодарение на биометричните технологии на Биодит, гостите на хотелските комплекси ще имат възможността да се насладят на удобството и лекотата да отключват стаите си само с пръстов отпечатък. Регистрацията на рецепцията трае няколко секунди, елиминирайки досадното носене на ключове и карти, както и рисковете от тяхното изгубване.

„Използвайки нашето революционно решение, гостите вече няма нужда да се ангажират с носенето на карти, ключове или чипове, които могат лесно да бъдат забравени или изгубени. Биометричната хотелска система подобрява управлението на разходите за електроенергия чрез оптимизирано използване на електрическите устройства във всяка стая на хотела. Позволява лесно свързване с PMS системи и не изисква никакво окабеляване, ремонтни и строителни дейности“, поясниха от Биодит.

Принципът на работа на биометричните устройства на Биодит се изразява в преобразуването на пръстовите отпечатъци в еднопосочен шестнадесетичен код. Методът се осъществява посредством снемането на 70 до 80 точки от конкретен пръстов отпечатък и математически алгоритъм, който генерира триизмерен вектор за всяка точка. Поради невъзможността подобен вектор да бъде възпроизведен в обратен ред или копиран, както и да бъде създаден модел на пръстовия отпечатък, сигурността е повече от гарантирана.

„Разчитането на биометричните данни например при процедурите по регистриране от охранителни или полицейски власти се основава на фотокопие на отпечатъка, което се сканира или цифровизира физически. За разлика от това, нашата Biodit Hotel Management System преобразува отпечатъка в математическо число, без да съхранява какъвто и да е биометричен запис“, категорични са от компанията. „Използваните от Биодит сензори за пръстови отпечатъци са сертифицирани от ФБР и се използват в повече от 60 държави“, допълниха още те.

Информация за фирма Биодит АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Biodit, Utopia Forest

Сподели

Още от Град на бъдещето