Сподели

Spika – „гласът“ на сигурността, звучащ през новата система за публично оповестяване на Телетек Електроникс

19 септември 2023 г.

 

 

Гарантирайте си професионална сигурност и стабилност, ставайки част от екипа професионалисти на Телетек Електроникс!

Телетек Електроникс, доказан лидер в производството на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника, разшири продуктовото си портфолио с нова система за гласова евакуация и публично оповестяване. „Spika е най-новото попълнение към нашето голямо семейство от системи за сигурност. Серията включва 3 панела и пълен набор от периферни устройства – микрофонни станции и високоговорители“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg водещите специалисти от Телетек Електроникс.

„Новоразработената система може да се използва като самостоятелно, компактно PA/VA решение, но също така да се комбинира и с нашите пожароизвестителни системи от сериите iRIS и Simpo, с цел да се изгради най-добрата инсталация за пожарна безопасност“, уточниха още те.

Spika се отличава със стилен и елегантен дизайн, високо качество, интегрирани интелигентни технологии, лекота на работа, здравина, надеждност и интуитивност, противопожарна система и с основание може да се определи като водеща за индустрията иновация. Тя разполага с LCD сензорен екран за програмиране и управление, както и с два USB порта, поддържащи MP3 файлове и възможност за възпроизвеждане на предварително записани съобщения. Решението има още вграден микрофон за спешни повиквания и три LED индикатора на състоянието.  

„Spika позволява да се изгради цялостна PA/VA система с широк набор от периферни устройства, като високоговорители, микрофони, музикални източници и др. Шест Spika панела могат да бъдат свързани в мрежа до 36 зони, 3000 W и до 1 km разстояние между тях. Решението предоставя възможност за свързване с пожароизвестителна система и адресируеми пожароизвестителни панели iRIS и Simpo, както и за мониторинг на входна/изходна връзка към произволен пожароизвестителен панел“, поясниха от Телетек Електроникс.

Налични са следните модели панели Spika:

  • Spika 2 – покрива 2 зони на защита, 500W (250 + 250);
  • Spika 4 – покрива 4 зони на защита, 500W;
  • Spika 6 – покрива 6 зони на защита, 500

Spika 2 дава възможност за свързване с до две зони, възпроизвеждане на музика и оповестяване на съобщения. Spika 4 и Spika 6 позволяват свързване до 6 зони.

Новата система за гласова евакуация обхваща няколко модула за аварийно, сервизно и приоритетно оповестяване. „Аварийният модул обединява 2 микрофонни станции, които могат да се използват от оторизирани служители и пожарникари, които да известяват и изпращат съобщения при възникнал спешен случай и опасност от пожар. Модулът се захранва директно от панела“, обясниха българските специалисти. „Сервизният модул включва до 7 програмируеми микрофонни станции и се използва за публично оповестяване и с предварително записани съобщения. Захранването е външно 24V. Приоритетният модул покрива до 8 Push-to-talk микрофонни станции и се използва за публично известяване с нисък приоритет, като например паркинг съобщения и др., а захранването е директно от панела“, допълниха още те.

Системата Spika поддържа връзка с PABX телефонна станция, която позволява да се изпращат гласови съобщения от разстояние посредством стандартна телефонна линия, и безшумен изходен аудиосигнал за свързване към звукова система с висока прецизност. Решението предлага възможност за свързване към външни източници за музика, благодарение на 2 AUX входа за връзка с музикални плейъри и други 2 независими източника, с опция за възпроизвеждане на различни музикални изпълнения за различните зони. 

Телетек Електроникс е сред водещите производители на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника в Европа. Компанията непрекъснато се развива и разраства своята дейност, а от скоро функционира и новата модерна фабрика на дружеството, повече за която бихте могли да научите от статията:

30-годишна традиция с поглед към бъдещето, въплътена в новия високотехнологичен завод на Телетек Електроникс в София

Във връзка със своето развитие дружеството разширява екипа си от специалисти, предлагайки атрактивни условия за работа, отлични възможности за кариерно развитие и лична изява!

Научете повече за свободните позиции в Телетек Електроникс от микросайта ѝ в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Teletek Electronics, Canva.com

Сподели

Още от Град на бъдещето