Сподели

В света на електромобилите температурата е от критично значение. Вижте решението на JUMO

15 ноември 2019 г.


Развоят и производството на електрически превозни средства бележи ръст по целия свят. Почти винаги, когато се обсъждат техническите аспекти на електромобилите, основната тема е свързана с техните батерии. „Всъщност малко известен факт е, че прецизното измерване на температурата в различни точки в превозното средство играе определяща роля за неговата изправност. JUMO използва своята дългогодишна експертиза в разработването на температурни сензори с широк диапазон на измерване и висока устойчивост на вибрации, за да отговори на строгите изисквания на автомобилните производители“, коментираха пред ДигиталнаИндустрия.bg от дъщерното дружество на JUMO у нас.

Може да се каже, че силовата електроника на електрическите автомобили е „мозъкът“ на превозното средство. Тя е отговорна за правилното и контролирано подаване на електроенергия от тяговия акумулатор към двигателя. За да се гарантира, че силовата електроника функционира надеждно и да се предотврати появата на прегряване, прецизното измерване на температурата е абсолютно задължително.

Температурата на литиево-йонните тягови батерии е от решаващо значение за осигуряване на максимална електрическа мощност и дълъг експлоатационен живот. „Затова се изисква постоянен контрол върху оптималния температурен диапазон от 20 до 40 °C. „В качеството си на водещ световен производител в областта на индустриалните сензори, JUMO създаде серията JUMO VIBROtemp специално за приложения в автомобилната индустрия“, споделиха от Юмо България.

Гамата JUMO VIBROtemp включва различни типове RTD температурни сензори (терморезистори), които освен с високата си прецизност на измерване, се отличават и с изключително здравия си корпус, устойчив на вибрации. JUMO VIBROtemp са разработени за работа под налягане и могат да намерят приложение както в електрически превозни средства, така и в строителни и селскостопански машини, в двигатели, компресори и технологии за железопътния транспорт.

Технически характеристики на сензори JUMO VIBROtemp:

- Измерване на температура от -50 до +270 °C (за кратки интервали до 300 °C);

- Виброустойчива конструкция в честотния спектър от 10 до 3000 Hz;

- Наличност на различни щепселни съединители;

- Степен на защита до IP67/IP69, съгласно стандарт DIN EN 60529 (IP69K в съответствие с изискванията DIN 40050).

В зависимост от конкретната област на приложение, JUMO предлага датчиците с различни щепселни връзки и висока степен на защита IP67/IP69 или IP69K. Заложената сензорна технология може да бъде от тип Pt100, Pt500 и Pt1000, както и KTY. „Само в Германия до 2020 г. се очаква да има един милион електрически превозни средства по пътищата. Затова JUMO не спира да разработва своите сензорни решения, подпомагайки развитието на автомобилната индустрия по пътя към Мобилност 2.0“, коментираха в заключение от Юмо България.

Повече информация за ЮМО България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Юмо България, JUMO, pixabay.com

Сподели

Още от Град на бъдещето