Сподели

Текра: 4K цветни изображения и изкуствен интелект в новата 2.0 версия камери за видеонаблюдение на Dahua

18 октомври 2021 г.

 

 

Благодарение на множеството интелигентни функции и усъвършенствани технологии, приложението на камерите е изключително широкообхватно“, коментираха от Текра.

Dahua Technology е водещ производител на интелигентни IoT решения за видеонаблюдение и сигурност с приложение в градска среда, индустриални и офис сгради и домове. Наскоро дружеството представи на международния пазар най-новата версия 2.0 на своята гама пълноцветни камери с усъвършенствани функции. „Усъвършенстваните камери са разработени с двойни лещи и обектив с оптическо приближение, предоставяйки на потребителите 4K цветни изображения и функции на базата на изкуствен интелект (AI). Така устройствата значително подобряват качеството на видеонаблюдението дори и при ниска осветеност и влошени метеорологични условия“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска търговска фирма Текра, официален дистрибутор на Dahua Technology у нас.

Двойни лещи за висококачествени изображения без светлинно замърсяване

Dahua Technology е внедрила в своите нови камери технологията „Dual Light Fusion“, благодарение на която не е необходим допълнителен източник на бяла светлина за осъществяването на видеонаблюдение при ниска осветеност.

Вместо това устройствата разполагат с две лещи, образите от които се наслагват в едно висококачествено изображение, посредством интелигентна функция за „активно подравняване“. Това прави камерите по-дискретни, елиминирайки светлинното замърсяване и разширявайки обхвата им на приложение.

Пълноцветни изображения с 4K резолюция

В новата версия 2.0 е заложена усъвършенствана CMOS технология, която осигурява 110% увеличение на размера на пикселите в сравнение с конвенционален 8MP сензор, използван при старите модели.

С 1/1.2-инчов сензор камерите предоставят ултра HD пълноцветно видеонаблюдение дори през нощта. В сравнение с конвенционалните модели, новите устройства се отличават с 42% увеличение на яркостта и могат да генерират 4K цветни изображения в реално време при изключително ниска осветеност“, споделиха специалистите от Текра.

Променливо фокусно разстояние за оптично увеличение

Усъвършенстваната версия на пълноцветните камери на Dahua Technology залага и на променливо фокусно разстояние от 2.7 до 12 mm, чрез което може да се постигне оптично увеличение на изображенията от приблизително 5 пъти.

Тази функция на обективите, в комбинация с автоматичното фокусиране, осигурява голямо удобство на потребителите и в зависимост от приложението може да спести време и разходи за труд“, поясниха специалистите от Текра.

Базирани на изкуствен интелект функции за търсене

Цялата гама 2.0 от пълноцветни камери е съвместима за работа с NVR рекордерите на Dahua Technology, предоставяйки възможност за търсене чрез AI-базирано извличане на видеоклипове със събития.

Функцията за търсене е усъвършенствана чрез разпознаване на цветни обекти и атрибути, като например дрехи на хора и екстериор на превозни средства.

Приложение на пълноцветните 2.0 камери на Dahua Technology

Благодарение на множеството интелигентни функции и усъвършенствани технологии, заложени в камерите, приложението на устройствата е изключително широкообхватно. Разработките на Dahua Technology са подходящи за домашно видеонаблюдение с денонощен мониторинг, дори и на тесни вътрешни дворни пространства, благодарение на 5-кратното оптическо увеличение.

Камерите могат да се използват и в различни като площ магазини с функции за преброяване на клиентите през деня и защита на периметъра през нощта. Висококачествените нощни изображения и възможността за AI-търсене превръщат 2.0 камерите в много подходящо решение и за денонощен мониторинг на големи паркинг площи“, допълниха още от Текра.

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ТекраDahua Technologypixabay.com, freepik.com

Сподели

Още от Град на бъдещето