Сподели

Текра: BIODIT Hotel Management System е безценен дигитален помощник на хотелската индустрия от 21-ви век

24 декември 2022 г.

 

 

Как ще изглежда хотелската индустрия на бъдещето в контекста на съвременните технологии? Отговор на този въпрос дават за читателите на ДигиталнаИндустрия.bg от Текра – утвърдена търговска компания със сериозен пазарен дял в търговията с технически продукти и решения за вътрешни сградни инсталации и съвременно оборудване за индустрията и бита, чрез иновативната онлайн система на Biodit. Компанията вижда своите хоризонти далеч отвъд съществуващите днес решения, в иновативността и технологиите на бъдещето. Високотехнологичната фирма Biodit (Биодит) е специализирана в разработката и производството на модерни системи за сигурност, контрол и идентификация, базирани на биометрични данни.

„Едно от водещите направления в работата на Biodit е специализираната разработка за туристическия бранш BIODIT Hotel Management System (BHMS)“, разказаха от Текра. Нейното успешно приложение виждаме сред някои знакови места за настаняване в България и чужбина като:

 • Viva Mare Beach Hotel, Santa Marina в Созопол;
 • SuneoClub Odesson, Златни пясъци;
 • Chateau Copsa, Московец;
 • Комплекс Чукара, Трявна;
 • Majestic Beach Resort, Слънчев бряг;
 • Imperial Resort, Слънчев Бряг;
 • Evrika Beach Club Hotel, Слънчев бряг;
 • Admiral, Златни Пясъци;
 • Boutique Hotel WI-KI-WOO, Ibiza;
 • Amistat Hostels, Spain;
 • Eko hotel, Гела и др.

 

„Многобройни са положителните отзиви за системата не само от страна на туристите, но и на собственици, мениджмънт, персонал и партньори о индустрията“, информираха от Текра.

Системата се състои от смарт устройства с високо и многофункционален софтуер, чрез които се осигурява бърз и удобен достъп до помещенията на хотела. В самите стаи много от процесите подлежат на контрол и автоматизация по лесен и удобен начин като например известието „Do not disturb”. В допълнение, гостите могат да се възползват от онлайн дистанционен check-in, добавяне на сметки към определен номер стая с гарантирана идентификация, а управленският екип е в състояние да направи своите анализи на база генерирани от системата справки.

„BHMS e удобна при централно управление на неограничен брой хотели, разположени в различни локации. Системата улеснява още една управленска функция – можете да определите и контролирате работните графици на персонала, както и да отчетете реалното присъствие на служителите. Компанията Biodit предлага възможност за доработка в съответствие с конкретните нужди на проекта“, допълниха от Текра.

Благодарение на внедряването на BIODIT Hotel Management System се осигурява високо ниво на сигурност, бързина и максимално удобство на всички типизирани хотелски процеси, а персоналната идентификация на госта елиминира ред възможности за злоупотреби. От гледна точка на мениджмънта безспорно предимство е ефективното управление на целия бизнес.

Изпълнението на BHMS дава възможност да се включи онлайн хотелска брава, създадена да предостави много по-висока ефективност, надеждност и удобство. Устройството е с модерен, минималистичен дизайн, захранване с автономна батерия, диапазон на броя отваряния от 13 000 до 15 000, достъп чрез пръстов темплейт или с RFID карта/чип. Инсталацията на онлайн бравата е много бърза и улеснена, без окабеляване и наложителни строително-ремонтни работи. „Предвидена е възможност за интеграция със смарт бутон за управление на електричеството в стаята, а наред с всички предимства за гостите идва и цялостното им изживяване от досега до една впечатляваща иновативна технология, създаваща т.нар. „УАУ“ ефект”, продължиха разказа си от Текра.

„BIODIT Hotel Management System е изключително полезна за проследяването и управлението на цялостната сложна хотелска динамика. Чрез нея можете да виждате в реално време движението на гости и персонал. Функционира в облачно базирана база данни в Amazon Cloud и Ви дава възможност за едновременен поглед върху неограничен брой обекти“, поясниха от Текра.

Не на последно място идва една от най-важните характеристики на системата – възможността за оптимизиране на оперативните разходи за електричество и поддръжката, произтичащи от загубени, невърнати, амортизирани карти, технически сложно изпълними решения и неефективен контрол на работното време на персонала. „С тази съвкупност от улеснения и оптимизации на работата в туристическия бранш BIODIT Hotel Management System се превръща в безценен помощник на хотелската индустрия от 21-ви век“, е категоричното мнение на екипа на Текра.

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източници на снимковия материал: Текра, Biodit, pixabay.com, freepik.com

Сподели

Още от Град на бъдещето