Сподели

Текра: Превърнете климатичната инсталация в умна – със смарт дистанционно управление за климатици Netatmo

21 август 2023 г.

 

 

Водещата българска търговска и инженерингова компания Текра разшири продуктовата си гама от смарт продукти с новото умно дистанционно управление за климатици Smart AC Controller Netatmo на Legrand. „Със смарт дистанционното всеки стационарен или мобилен климатик, както и термопомпа въздух-въздух, с интегрирана инфрачервена технология, се превръща в интелигентно решение, което значително увеличава комфорта на дома и понижава енергийните разходи“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg специалистите от Текра.

Новото умно дистанционно за климатици Netatmo дава възможност за управление на климатични системи или термопомпи въздух-въздух от разстояние и от всяка една точка на света. „Дистанционното позволява удобно регулиране на температурата и настройките директно през мобилното приложение Home + Control, инсталирано на смарт устройство - смартфон или таблет“, обясниха от Текра. „Умното дистанционно Netatmo позволява свързване на всички климатици у дома в единна климатична инсталация. Така, всеки един модул може да се управлява директно през приложението, да се избират различна температура и настройки за всяко помещение, както и да се поддържа желаният комфорт във всяка стая“, заявиха още от българската фирма.

„Smart AC Controller Netatmo предоставя допълнителна възможност за отопление или охлаждане по дневен график, в зададен часови диапазон през деня. Отговаряйки само на няколко просто дефинирани въпроса, потребителят може да настрои ежедневен режим на отопление или охлаждане за определен времеви интервал и спрямо неговото присъствие у дома, които могат да доведат до сериозни енергийни икономии и по-добър комфорт“, поясниха от водещото дружество.

Определящи фактори за домашния уют и удобство са оптималната влажност и температурата в помещенията. В тази връзка умното дистанционно Netatmo разполага с вградени сензори за влажност и температура, които дават точна информация в реално време и възможност за преглед на минали показания на параметрите на вътрешната среда у дома.

„Интегрираната функция за геолокация пък, безпроблемно може да определи, кога потребителят излиза или влиза у дома. Дистанционното предоставя опцията при напускане на дома климатикът автоматично да се изключва, а при влизане да се включва отново. Така освен че се поддържа оптимална температура и се постига максимален комфорт, се спестява и електроенергия“, категорични са от Текра.

Умното дистанционно за климатици Netatmo се инсталира лесно и бързо. Неговата конфигурация се осъществява директно през смартфон и отнема не повече от 10 min. „Включва се близо до климатика, който ще управлява, и се избира подходящо място за монтажа му, например на стена или върху мебел. Свързва се през високоскоростна Wi-Fi мрежа, а управлението на климатичното тяло се извършва чрез инфрачервена технология“, коментираха от компанията.

„Приложението Home + Control на Legrand е достъпно в App Store/Play Store и AppGallery и осигурява безплатен достъп до интелигентните решения от серията Netatmo. То позволява да се създаде цялостна смарт екосистема вкъщи, изцяло съобразена с нуждите и изискванията на потребителя“, допълниха още  от Текра.

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Текра, Netatmo

Сподели

Още от Град на бъдещето