Сподели

ТермоДизайнТотал: Умните камини HWAM – скандинавският почерк, от който домът Ви се нуждае през студените дни

24 септември 2021 г.

В първите по-хладни дни от есента е време да поговорим за уюта у дома. А какво друго, ако не огънят, създава топлина и домашна атмосфера? Ето защо в днешния материал ще се спрем на hi-tech камините с марка HWAM, които са част от портфолиото на доказаното българско търговско дружество ТермоДизайнТотал. Ето какво разказаха пред Инженер.bg от компанията за сериите HWAM 2600 и 3100, произведени в Дания според най-строгите международни изисквания и стандарти.

„Камините на дърва HWAM са разработени така, че да оптимизират консумацията на топлина, като в същото време предоставят изключителен комфорт. Забележителен е и дизайнът им, за който се грижат водещи датски и международни дизайнери, съчетавайки традиции и модернизъм“, посочиха от българската компания.

Всяка камина HWAM е стандартно оборудвана със системата Autopilot, която гарантира максимално ефективно и оптимално изгаряне на дървата. По този начин, освен че се щади околната среда, се подобрява и разходът на дървен материал. Благодарение на биметалната вградена пружина, автоматично се осигурява оптималното количество въздух, в зависимост от температурата в горивната камера, за един плавен и чист горивен процес.

Специалната система на затваряне позволява вратата да се отваря и затваря леко и безшумно. А плавното ѝ плъзване по долната част на отвора намалява турбулентността на огъня, което предотвратява изхвърлянето на пепел в помещението.

„Камините имат опцията да се управляват чрез интелигентната система SmartControl™, която повлиява и енергийния клас и коефициента на полезно действие на уредите. Чрез нея потребителите получават интелигентна печка на дърва, която се управлява през техния смартфон, осигурява оптимално изгаряне и ги уведомява, когато е време да се поставят още дърва. Задавате желаната температура в приложението IHS Smart Control и се наслаждавате на свобода в ежедневието през студените дни“, обясниха от ТермоДизайнТотал.

Серията HWAM 3100 обхваща мощности от 2 до 7 kW, като предлага модели за стенен, подов и подов монтаж на стойки, както и избор между бял, черен и сив цвят. „Елипсовидният дизайн на тази серия произхожда от чистите скандинавски линии и прости форми, които превръщат HWAM 3100 в нещо повече от печки. Те също така са стилни мебели, които ще украсят и затоплят всеки дом. Моделите имат дискретен вид и са особено лесни за почистване, а извитото стъкло на вратата на печката приканва семейството да се наслади на гледката на пламъците от различни ъгли в стаята“, допълниха от компанията.

Серията HWAM 2600 е съставена от модели с мощност от 2 до 6 kW. „Моделите от нея са проектирани от датските дизайнери Хенрик Сориг и Тобиас Якобсен, които пресъздават величествена елегантност в малки размери. Функцията за изплакване на стъклата поддържа чистота и гарантира, че можете да се насладите на очарователния огън през леко извитото стъкло на чугунената врата“, разказаха още от ТермоДизайнТотал.

Повече информация за ТермоДизайнТотал ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ТермоДизайнТотал, HWAM

Сподели

Още от Град на бъдещето