Сподели

Термопомпите на Samsung Electronics Air Conditioning Europe са хармонизирани с концепцията за интелигентните домове

25 март 2021 г.

По време на мащабно онлайн събитие в началото на 2021 г. Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE) коментира пред обществеността прехода към зелена икономика и индустрия, който Европа предприе по отношение на решенията за отопление и климатизация. Днес ще Ви разкажем за една конкретна инициатива на технологичния лидер в изпълнение на тези намерения. SEACE подписа партньорство с Etopia, британска компания за интелигентно строителство, според клаузите на който през следващите 5 години 6 000 новопостроени еднофамилни къщи във Великобритания ще бъдат оборудвани с модерната термопомпена технология Eco Heating System (EHS). Вижте какво още споделиха от българския офис на дружеството на Samsung, специализирано в климатичната техника, SEACE, за читателите на ДигиталнаИндустрия.bg.

Великобритания е сред страните, поели ангажимент да заменят сериозен дял от до момента използваните източници на енергия с термопомпи. „С над 25 милиона домове, използващи съществуващи газови котли, и прогнози за построяването на още 400 000 нови жилища годишно, става ясно, че тези жилища ще изискват ясна визия за бъдещето в създаването на микроклимат в помещенията. Ето защо партньорството между Etopia и SEACE е стратегическо решение, което осигурява на британския пазар достъп до устойчиво решение и залага висок стандарт за интеграция на интелигентните термопомпени технологии на Samsung”, коментираха от SEACE.

Според проекта, през следващите 5 години 6 000 новопостроени къщи във Великобритания ще бъдат оборудвани с термопомпени системи на Samsung. В резултат, традиционните котли на твърдо гориво ще бъдат заменени с енергийно ефективни и интелигентни хидроагрегати.

Решението Eco Heating System (EHS) TDM Plus е от тип „всичко в едно“, т.е. обединява система въздух-вода (A2W) и система на директно изпарение въздух-въздух (A2A). То може да се използва през цялата година за охлаждане, отопление и производство на битова гореща вода. Решението поддържа подово отопление/охлаждане, радиаторно отопление и производство на битова гореща вода, като в същото време предлага и традиционно охлаждане с климатици на директно изпарение. Освен това, системата може да бъде свързана към слънчеви панели, спестявайки енергия чрез възобновяеми енергийни източници.

„Това, което истински отличава този продукт, е способността за интелигентно управление и хармонизиране с концепцията за интелигентен дом, осигурявайки невиждан досега топлинен, енергиен и екологичен контрол с положително въздействие както върху икономиите на разходи, така и върху начина на живот“, посочи г-н Джоузеф Даниелс, главен изпълнителен директор и основател на Etopia. Чрез приложенията Smart Connectivity и Samsung SmartThings, различни части на системата могат да се управляват дистанционно. По този начин потребителите имат възможността да задават желани температурни настройки във всяка зона, което означава, че високотемпературните радиатори и нискотемпературното подово отопление могат да се ползват максимално ефективно.

Начинът, по който се интегрират термопомпените технологии на Samsung, е достатъчно универсален, за да бъде приложим за всякакъв вид сгради, включително училища, жилищни сгради и търговски обекти, като така се поставят основите за проекти от типа „интелигентни градове на бъдещето““, посочиха още от SEACE.

Повече информация за Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe,  SEACE

Сподели

Още от Град на бъдещето