Сподели

Умните сгради автоматично планират осветлението според изгрева! И още много други неща...

07 януари 2019 г.

Групата Legrand, световен лидер в областта на електрическите и цифровите сградни инфраструктури, представя новата си колекция от устройства за управление на осветлението, които работят с повечето големи платформи за интелигентни домове. „Името на продуктовата линия е „radiant® collection“ и включва голямо разнообразиe от електрически ключове, димери, стенни панели и модули, както и контролери за осветление или минимрежи, обхващащи всички електрически ключове или контакти в един апартамент или стая“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Легранд България.

Новите интелигентни устройства за осветление работят със стандарта Open Connectivity Foundation (OCF) 1.3.1, което означава, че се интегрират безпроблемно в платформите за интелигентен дом, като Google Assistant, Amazon Alexa и облака SmartThings на Samsung. „Устройствата от серията „radiant collection“ са единствените към момента електроинсталационни устройства на пазара, базирани на стандарта OCF 1.3.1“, категорични са от Легранд България.

Legrand осигурява свързването на устройствата чрез интуитивното приложение за контрол на осветлението Lighting Control app, като устройствата от продуктовата линия могат да се управляват и дистанционно с приложения за Android и iOS чрез смарт часовници, смартфони и таблети. Потребителите могат да контролират осветлението дистанционно и извън домовете си чрез устройства с Android и iOS през облака ARTIK Cloud на Samsung. Устройствата, които се включват в контакти, директно могат да бъдат добавяни, а вградените в стена устройства се инсталират за около 15-20 минути.

Предлаганите две опции за мрежова платформа осигуряват допълнителна гъвкавост и дават възможност за избор от страна на потребителя в зависимост от предпочитанията му. Wi-Fi платформата се свързва директно с Wi-Fi мрежата на дома за бърза и лесна настройка и контрол на една или няколко стаи. Платформата Thread създава специализирана мрежа за по-сложни настройки и големи жилища, която позволява контрол на повече устройства.

„Лесната интеграция и връзка със съществуващите интелигентни устройства дава възможност на собствениците на жилището да започнат изграждането на система за сградна автоматизация с малко устройства и да планират увеличаването им, използвайки мащабируема система, която е съвместима както с унаследените, така и с нововъзникващите технологии“, коментира г-н Том Кънингам, старши продуктов мениджър в направление „Електроинсталационни системи“ в Legrand. „Като предлагаме съвместимост с Wi-Fi и Thread мрежи, потребителите ще имат още повече възможности да свържат своите устройства по начини, които едновременно ще опростят ежедневния им живот и ще гарантират, че техните режими и предпочитания ще се поддържат както към дадения момент, така и в бъдеще“.

Интелигентните осветителни устройства позволяват на потребителите да регулират нивата на осветеност, да създават уникални сцени и автоматично да планират осветлението в зависимост от това кое време на деня е или дори в съответствие с изгрева и залеза на слънцето. С едно докосване на бутон или собствена гласова команда потребителите могат да регулират множество осветителни тела в дома или да създадат уникална конфигурация за събития или празненства.

„Интелигентният димер Tru-Universal е единственият продукт към момента на пазара за устройства за „умни домове“, който е способен да управлява почти всяка 120 V димируема крушка, включително LED светлинни източници, които изискват димиране с противофаза. За повишаване безопасността и сигурността на жилището, потребителите могат да използват емулатора на Legrand Repeater and Away Emulator, за да запаметят типични модели на осветление и те да бъдат имитирани, когато собствениците не са у дома“, заявиха в заключение от Легранд България.

Повече информация за Легранд България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Legrand, Легранд България

Сподели

Още от Град на бъдещето