Сподели

Как умните сгради стават още по-умни с цялостните решения на ABB

18 юни 2018 г.

Интелигентността на сградите често се измерва с критерии, които не са от толкова голямо значение. Несъмнено дистанционното управление на температурата в сградата или автоматичното включване и изключване на осветлението са изключително полезни функции, но въпреки това те не показват потенциалните ползи, които могат да бъдат постигнати чрез напълно интегрирана система, която да оптимизира безопасността, комфорта, енергийната ефективност и финансовите разходи.

„Пазарът на търговски и промишлени сгради е много динамична среда. Собствениците и операторите на сгради трябва да оптимизират потреблението на енергия, да намалят експлоатационните разходи и тези за поддръжка, за да могат обитателите на сградите да се възползват от комфорта, сигурността и по-ниските сметки за битови услуги. С привеждането в съответствие с новите изисквания на стандартите и нормативите в областта, автоматизацията на сградите става по-важна от всякога“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от АББ България.

 

Създаване на интелигентни връзки

ABB се съобразява основно с това, че всяка сграда има уникални характеристики и функции. Използвайки платформата ABB Ability и системи от рода на Building Space, компанията създава комплексни решения за сградна автоматизация посредством свързване на стотици и дори хиляди устройства, които работят съвместно в мрежа. Свързването на сградата в интелигентна мрежа може да осигури още по-добро управление и нови възможности за повишаване на ефективността. „От търговските и индустриалните сгради до ексклузивните луксозни хотели, иновативните решения на ABB осигуряват гъвкавост при проектирането и реализацията на решения на Building Space, които лесно се адаптират към индивидуалните нужди. Нещо повече, инвестициите са гарантирани за бъдещи модернизации и разширения, особено когато сградата след време се използва с друго предназначение“, заявиха от офиса на ABB у нас.

 

Освен това, към мрежата могат да бъдат свързани единични системи за допълнителна ефективност, например съвместно функциониране на автоматичните щори и системата за отопление/охлаждане, което води до по-добър контрол върху температурата в сградата. Друго предимство е възможността да бъдат създадени решения за оптимизация на използваната енергия. Системата i-Bus KNX на ABB използва отворени стандарти, които помагат за инсталирането и контрола на ефективността на сградите. Възможна е и бъдеща модернизация или разширяване, дори ако сградата се преустрои, а чрез сензорите данните могат да се прехвърлят в облак.

Интелигентните сгради имат голямо въздействие върху начина на живот и работа. Те повишават комфорта и удобствата, повишават производителността и подобряват безопасността.

Ефективност и икономия на средства

„Интелигентните сгради съкращават с до 30% енергийните разходи за отопление, осветление и функциониране на битовата техника. Системите за автоматизация могат да бъдат предварително програмирани за управление на разходите в зависимост от времевия период от денонощието, натоварването и необходимостта, а съответствието със строителните нормативи и правила е на още по-високо ниво“, заявиха в заключение от АВВ България.

Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: АББ България, ABB

Сподели

Още от Град на бъдещето