Сподели

За устойчив градски транспорт в града на бъдещето – зарядни станции за електромобили ABB EVLunic AC от Текра

18 януари 2021 г.

 

 

Електромобилността е бъдещето и новата тенденция за изграждане на умна градска мрежа и устойчива среда. Нуждата от бързо намаляване на вредните емисии и високите транспортни разходи води до поетапно оттегляне на превозните средства с ДВГ от световния пазар и тяхната замяна с модерни хибридни или изцяло електрически автомобили.

Очаква се до 10 години 1/3 от продаваните превозни средства да бъдат единствено на ток и инсталирането на инфраструктура на зарядни станции в частни домове, бизнес сгради или паркинг зони да стане не просто наложително, но и задължително.

„Като глобален лидер в решенията за устойчив транспорт, ABB предприе поредна значима стъпка към задвижването на тази електромобилна революция, реализирайки пълна гама от системи за зареждане на електрически превозни средства, прилежащи защитни и контролни устройства, опорни основи за различни повърхности, както и всички необходими аксесоари за дистанционно наблюдение и конфигуриране на интелигентна станция“, информираха за Инженер.bg от фирма Текра, оторизиран дистрибутор за българския пазар на решенията за устойчив транспорт на ABB, включително висококачествените и високоефективни зарядни станции ABB EVLunic AC.

„Подходящи за жилищни и търговски обекти, хотелски комплекси, къщи за гости, почивни станции, бизнес паркинги и др., ABB EVLunic AC гарантират лесен и удобен начин да заредите Вашия електромобил, докато междувременно изпълнявате задачите си. Зарядната точка може и да допълва местата за зареждане с постоянен ток на хибридни автомобили (PHEVs)“, обясниха още от компанията.

Лесният монтаж и компактният дизайн правят ABB EVLunic AC оптимално решение за всеки дом, офис или паркозона, давайки възможност на шофьора просто да паркира колата си и да продължи спокойно деня си. „Благодарение на своя здрав корпус за вътрешна и външна употреба, изработен по най-висок стандарт, напълно съвместим с индустриалния OCPP, зарядната станция се предлага в 4 нива на спецификация с гаранция за изпитано качество и надеждност“, добавиха те.

Основни предимства:

  • Бърза и лесна инсталация, която спестява време;
  • Компактен и ергономичен дизайн;
  • Високо качество, надеждност и сигурност;
  • Вградена дефектнотокова защита, която спестява нуждата от допълнителни устройства.

Основни характеристики:

  • 6 KW – 22.17 KW зарядни мощности;
  • Защитено електронно отделение;
  • Различни възможности за монтаж.

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Текра

Сподели

Още от Град на бъдещето