Сподели

Wilo: Дигитализацията дава възможност за ВиК решения с глобални мащаби и висока добавена стойност за обществото

12 август 2019 г.

Както във всяка технологична област, дигитализацията и умните решения все повече навлизат и във ВиК сектора, като предоставят широкомащабни възможности за оптимизация на процесите. „Цифровата трансформация може да предпази милиони хора по цялото земно кълбо от питейна вода с лошо качество“, заявиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Вило България, дъщерно дружество на немския производител на помпи и помпено оборудване Wilo Grоup. В последните години компанията е съсредоточила усилията си в предоставянето на индивидуално разработени продукти и услуги с висока добавена стойност, а защо ще ви разкажем в днешния материал.

Като лидер в иновациите, Wilo налага нови стандарти в помпените системи, изпреварвайки законовите регулации. „Нашата цел е да предлагаме на клиентите ни персонализирани разработки с възможно най-висока ефективност при максимално спестяване на енергия, като така повишим качеството им на живот“, посочиха от българското дружество на международния производител.

Ето как се случва това в ерата на дигитализацията:

„В духа на пионерството, ние проправяме пътя към истинските иновации. Цифровизацията дава възможност за развитие на редица новаторски решения както за индустриалните ни продукти, така и за битовите“, коментираха от Вило България и уточниха: „В крайна сметка, дали говорим за „умни“ домове или за по-мащабни концепции като интелигентни градове и индустриални зони, позитивите са едни и същи – спестяване на енергия, време, надеждност, лесна поддръжка и др.“.

Целта на Wilo Group е да засили ролята си на технологичен новатор в областта на помпените решения, като даде „умни“ решения, които да свързват хора, продукти, услуги, производствени процеси и машини, което всъщност лежи в основите на концепцията за Индустрия 4.0.

Това, което прави портфолиото на помпения производител уникално, е че освен продуктите в него са включени богата експертиза, комплексни услуги, индивидуален подход и надеждна поддръжка. „Фокусирани сме изключително върху реалните нужди на нашите клиенти, което логично води и до подобряване на качеството на техния бизнес и живот като цяло“, подчертаха от компанията.

Благодарение на новите технологии, в различните сектори на индустрията, включително ВиК, се наблюдава трансформация, която осигурява дигитална свързаност и заради това добавя стойност за потребителя. Тези процеси осигуряват възможност за напълно нови функционалности и приложения и точно от това се възползва Wilo. Производителят обогатява портфолиото си не просто с нови продукти, но и с необходимия високоспециализиран софтуер и електрониката за тях.

„Ето как чрез нашия холистичен подход по отношение на дигиталните технологии и тяхното място във ВиК сектора и в частност помпеното оборудване, можем да дадем цялостни интелигентни решения, които оказват позитивно влияние върху 6-те мега тенденции на съвремието – глобализация, урбанизация, климатични промени, недостиг на питейна вода, недостиг на енергия и дигитална трансформация“, обобщиха в заключение от Вило България.

А какво е отношението на Wilo към всяка от посочените тенденции четете в следващия материал по темата в ДигиталнаИндустрия.bg.

Повече информация за Вило България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Вило България, Wilo

Сподели

Още от Град на бъдещето