Сподели

Wilo: Дигиталната трансформация, енергийната ефективност и защитата на климата са неразривно свързани

05 януари 2021 г.

Поредно признание за своя стремеж към устойчивост спрямо околната среда получи международният технологичен лидер Wilo. Немската група, специализирана в развоя и производството на помпени решения, бе отличена с престижната Германска награда за устойчивост (Deutscher Nachhaltigkeitspreis, DNP) в сектор „Климат“, съобщиха за Инженер.bg от Вило България.

„Немската награда за устойчивост се връчва на компании, за които устойчивостта е част от бизнес модела. Горди сме, че една индустриална група е призната за пионер в опазването на климата. Това е силен сигнал и доказателство, че работим в защита на климата“, коментираха от българското дъщерно дружество.

Комитетът на германската награда за устойчиво развитие вижда 2020 г. като година на промяна. Според експертите, днес, повече от всякога са необходими предприемачески модели за подражание, които водят напред и използват кризата като възможност за реална трансформация. „Световният климат има нужда от пионери. Ние от Wilo твърдим, че не само популяризираме темата за енергийната ефективност, но също така сме иноватори в защитата на климата чрез цифровите технологии. Твърдо вярваме, че новите „умни“ и енергийно ефективни продукти са най-интелигентният избор. А това означава, че цифровата трансформация, енергийната ефективност и защитата на климата са неразривно свързани“, обясниха още от Вило България.

На 15 декември 2020 г. бе подписано и официалното споразумение за старт на изграждането на нова, високотехнологична фабрика на Wilo в Чангжоу, Китай. Събитието се проведе хибридно – онлайн и присъствено, като общо се включиха над 50 високопоставени гости от бизнеса и политиката.

През последните няколко години глобалните предизвикателства като изменението на климата и изчезването на видовете се засилиха, но едновременно с това компетенциите на устойчивата икономика нараснаха. Именно компании, които смело използват тези компетенции, търсят инициаторите на престижната награда в Германия. Със своята стратегия за устойчивост, Wilo се фокусира върху 7 от 17-те цели за устойчиво развитие на ООН, което прави групата и всички нейни над 8000 служители по целия свят достойни носители на отличието.

Наградата се присъжда от Немската фондация за устойчиво развитие (Stiftung Deutscher Nachhaltigkeitspreis) в сътрудничество с германското правителство, Асоциацията на германските градове, бизнес асоциации, организации на гражданското общество и изследователски институти. През 2020 г. отличията бяха връчени на 4 декември по време на онлайн гала вечер.

Повече информация за Вило България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Wilo, Вило България

Сподели

Още от Град на бъдещето