Сподели

АВВ разработи и внедри Plug&Produce – следващата стъпка към Pharma 4.0, в пълен синхрон с Industry 4.0

01 март 2018 г.

Връзката между производствените изпълнителни системи (MES - Manufacturing Execution System) и системите за управление на процеси с разпределена архитектура (DCS - Distributed Control System) във фармацевтичната индустрия и биотехнологиите е от изключително значение. За нея са необходими инженерингови решения, изискващи високо ниво на експертиза и прецизна синхронизация на данните. Ако такива решения не са интегрирани обаче, това неминуемо оказва влияние върху рентабилността на съответното предприятие. Именно с подобна презумпция лидерът в дигиталните технологии за промишлеността ABB Group разработва своето решение Plug&Produce, с което предлага на фармацевтичните компании следващата крачка към Pharma 4.0, в пълен синхрон с философията на Industry 4.0.

„Новият модел на АВВ за интегриране на софтуер и оборудване в биотехнологичното производство отговаря и на сложните изисквания в този вид индустрия. Пилотното внедряване на решението е направено в производството на GE Healthcare в шведския град Uppsala, което е и сред най-големите мощности за производство на хроматографски смоли в световен мащаб“, поясниха за ДигиталнаИндустрия.bg от АВВ България.

Какво представлява Plug&Produce на АВВ?

Т.нар. „Shop Floor Integration for Life Sciences” е ново приложение към софтуера на АВВ за управление на производствените операции – МОМ (Manufacturing Operations Management), чрез който се повишава ефективността, намаляват се разходите и се оптимизира управлението на активите.

Новата разработка, която АВВ внедри в производството на шведската фармацевтична компания GE Healthcare, е част от „Shop Floor Integration for Life Sciences” и включва функции за автоматично задаване на параметри и автоматична синхронизация на процедурите. Plug&Produce всъщност осигурява интеграция между производствените изпълнителни системи (MES) и мощното софтуерно приложение 800xA Batch Management.

„800хА дава възможност за конфигуриране, изготвяне на графици и управление на партидни операции, чрез които се подобряват рентабилността, последователността и проследимостта на продукцията“, уточниха от българското дружество на международния технологичен гигант.

Съвместни усилия за максимални резултати

За да предложи максимално ефективно и цялостно инженерингово решение АВВ обединява усилията си със софтуерната компания Werum IT Solutions. Иновативната разработка е представена за първи път по време на годишната среща на потребителите на Werum, която още от 1998 г. събира на едно място експерти и производители от фармацевтичната индустрия. Чрез съвместния си продукт двете компании успяват да предоставят решение за валидиране, съгласно изискванията на GAMP5 (б.ред. „Good Automated Manufacturing Practice“ е документ, съставен и публикуван от ISPE, или Международната асоциация за фармацевтичен инженеринг), както и на FDA (б.ред. Агенция за контрол на храните и лекарствата към Министерството на здравеопазването и социалната политика на САЩ).

Plug&Produce е официално на пазара от края на 2017 г.“, информираха още от АВВ България.

Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

Източник на снимковия материал: АВВ, АББ България

Сподели

Още от Индустрия 4.0