Сподели

B2N ще работи за металното 3D принтиране в производствена среда като официален дистрибутор на Meltio

07 октомври 2021 г.

 

 

Българската компания е официален дистрибутор на Meltio за България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Македония, Хърватска и Словения 

Един от лидерите в 3D технологиите у нас – фирма B2N, ще играе ключова роля в дистрибуцията и поддръжката на индустриални 3D принтери за метално 3D принтиране в партньорство с Meltio. Компанията е производител на 3D принтери за метал по революционна технология, базирана на принципа на заваряването. B2N отговаря за пазарното развитие на продуктите й в България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Македония, Хърватска и Словения. „Meltio е пионер в разработката на решения за метално 3D принтиране в индустриални приложения с най-безопасната, чиста и достъпна суровина на пазара – металната тел“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от B2N.

С разработката на високопроизводителни, достъпни и лесни за употреба решения за метално 3D принтиране, Meltio повежда 3D технологията към следващо ниво. „Мисията на фирмата е да удовлетворява изискванията на клиенти, партньори и колеги, благодарение на първенството си в разработката на достъпни системи за 3D принтиране. Със своите надеждни, сигурни и мощни 3D принтери, Meltio непрекъснато затвърждава позицията си на пазарен иноватор“, допълниха българските експерти. 

„Laser Metal Deposition – Wire Powder (LMD-WP) е патентована технология на Meltio, която предефинира конвенционалното заваряване. 3D принтерите на Meltio са високопроизводителни и в пъти по-бързи от други метални 3D принтери на пазара с впечатляващата си скорост на печат от 0.8 kg стоманени детайли на час“, обясниха от B2N. 

Металните части се принтират с 99.98% плътност и могат да се интегрират като компоненти към съответната машина на момента. Хибридната система на Meltio позволява освен с метална тел, да се работи и с метални прахове. 3D принтерът М450 от Meltio е първата машина от своето поколение, която може да работи с титан, мека стомана, въглеродна стомана, Inconel 718, неръждаема стомана 316L и др.

„B2N, заедно с оторизираните си търговски партньори в Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Македония, Албания, Хърватска и Словения, ще работи в тясно сътрудничество с технологични, научни и изследователски центрове, представители на индустрията, производители на решения за роботизация и CNC оборудване. Целта ни е успешно внедряване на решенията на Meltio в активна производствена среда“, споделиха още от компанията.

Повече информация за B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: B2N

Сподели

Още от Индустрия 4.0