Сподели

Бетелгиус навлиза в нова ера на автоматизация и технологичен напредък, сключвайки партньорство с лидера Doosan Robotics

03 юли 2024 г.

 

 

„Винаги сме се стремили да предлагаме дигитални решения в аналоговите процеси. Напоследък сме се фокусирали върху концепцията за Индустрия 4.0 и върху това, което можем да осигурим в тази област. Планираме да представим на нашите клиенти редица иновативни разработки в областта на роботиката и машинното зрение, като вече работим по няколко проекта". Това коментира един от мениджърите на фирма Бетелгиус в отговор на въпроса „Какво е мястото на Бетелгиус в съвременните технологии? Към какво се стремите в чисто технологично отношение?" в специално интервю пред ДигиталнаИндустрия.bg преди няколко години.

Днес, като едно от водещите имена у нас в решенията за първично и вторично кодиране, маркиране, етикетиране, опаковане и проследяване на продукти, компанията прави още една важна стъпка в осъществяването на тази визия, сключвайки стратегическо бизнес партньорство с глобалния производител на колаборативни роботи (коботи) Doosan Robotics.

„Компанията е основана през 2015 г., като част от Doosan Group, и бързо се утвърждава като един от пионерите в производството на широка гама от иновативни роботизирани решения – коботи, които могат да работят ефективно и безопасно редом със служителите в различни индустриални среди. Колаборативните роботи на Doosan Robotics се отличават с висока прецизност, лесна интеграция и удобна за потребителя функционалност“, коментираха от Бетелгиус.

В качеството си на дистрибутор за България на Doosan Robotics, Бетелгиус ще има възможност да предложи на системните интегратори на роботи високотехнологични и модерни решения за автоматизация, с които те да отговорят на нуждите на съвременната индустрия. „Вярваме, че това сътрудничество ще допринесе за значително повишаване на ефективността и конкурентоспособността на производствените предприятия в региона“, подчертаха още от българската фирма.

За улеснение на своите клиенти и партньори специалистите от Бетелгиус са разработили нова специализирана уеб-платформа: www.doosanrobotics.bg, която представя подробна информация за всички решения на Doosan Robotics, които българското дружество предлага на пазара у нас и на Балканите.

„Сайтът съдържа изчерпателна информация за различните серии роботизирани системи на Doosan Robotics, включително технически спецификации, приложения и примери за внедряване. Съчетавайки ефективност, мощност и висока производителност, колаборативните роботи на Doosan Robotics покриват редица индустриални приложения. Те са надежден, ненадминат помощник в процесите на асемблиране, инспекция, обдухване, лепене, полиране, опаковане и палетизиране, отнемане и поставяне (pick&place), CNC автоматизация и др.“, поясниха българските специалисти. „През новата платформа бихте могли също така да изпратите запитване за партньорство и да получите професионална консултация от експертния екип на Бетелгиус“, допълниха още те.

С това ново начинание Бетелгиус ООД се ангажира да продължи да бъде водещ доставчик на иновативни инженерни и технически решения, които да покриват високите стандарти на съвременната промишленост. „Очакваме с нетърпение да работим заедно с Вас в тази нова ера на автоматизация и технологичен напредък“, допълниха още от компанията.

 

Повече информация относно роботизираните решения за автоматизация на Doosan Robotics бихте могли да намерите на www.doosanrobotics.bg или като се свържете директно с професионалистите от Бетелгиус от ТУК!

 

Повече информация за Бетелгиус ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Бетелгиус, Doosan Robotics

Сподели

Още от Индустрия 4.0