Сподели

БГ Роботи: Нова оперативна система iiQKA на KUKA за бързо и интуитивно взаимодействие с потребителя

24 август 2022 г.

 

 

iiQKA получи Германската награда за иновации 2022 г.

Германската награда за иновации отличава продукти и решения, които формират бъдещето и подобряват живота на хората. Иновативните разработки за различните индустриални отрасли се оценяват по отношение на насочеността към потребителя и осигурената добавена стойност в сравнение с предишни решения. „Автоматизацията е една от най-важните мегатенденции на нашето време. Тя намира своето място във все повече области и завладява напълно нови индустрии и пазари. KUKA е „двигател“ на тази кардинална промяна на съвремието с iiQKA. Новата операционна система за роботи iiQKA.OS и цифровата екосистема позволяват дори на потребители без опит в роботиката да постигнат необходимата степен на автоматизация на своето производство“, коментираха за Инженер.bg/ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната инженерингова и търговска компания БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба.

iiQKA.OS: Отлична използваемост

„Основното предимство на новата операционна система е използваемостта. Разработен от потребители за потребители, новият системен софтуер ще направи използването на роботи по-бързо, по-ефективно, по-достъпно и по-лесно за използване от всички, които залагат на роботизацията“, поясниха от БГ Роботи.

iiQKA.OS предлага модерна и модулна софтуерна архитектура и също така осигурява висока производителност и гъвкавост. „Повишената ефективност и скорост в процесите на разработка с нея са гарантирани“, допълниха българските специалисти.

„И наградата отива при… iiQKA!“

Глобалните пазарни тенденции постоянно променят икономиката. Една такава тенденция е формирането на бизнес екосистеми. Те улесняват използването и достъпа до технологии за всички. Екосистемите вече революционизираха света на мобилните устройства. Сега KUKA създава своя собствена дигитална екосистема за света на роботиката. Със своите силни партньорства с водещи индустриални и технологични компании KUKA се стреми да направи автоматизацията по-бърза, по-лесна и по-интуитивна.

„Получаването на Германската награда за иновации за 2022 г. потвърждава, че с новата операционна система и цифрова екосистема iiQKA KUKA е на верния път към новата дигитална ера. Главната цел на компанията е да направи автоматизацията лесно достъпна за всички“, заявява д-р Кристина Вагнер, старши вицепрезидент на Центъра за технологии и иновации на KUKA.

Началото е положено с новия кобот LBR iisy на KUKA в пакета iiQKA Pre-Launch Package със съдействието на група партньори iiQKA Ecosystem Keystone, всеки от които е водещ доставчик в своята област. С течение на времето системата ще се разрасне, за да включва повече функционалности и по-голям брой приложения и ще се превърне в многофункционална екосистема, способна да използва всички роботи в портфолиото на KUKA.

„Това означава, че в бъдеще роботите могат да бъдат пускани в експлоатация и програмирани за изключително кратко време, дори и от потребители с малък опит, като iiQKA ще направи процеса още по-бърз и по-ефективен за всички експерти в роботиката“, допълниха още от БГ Роботи.

Повече информация за БГ Роботи, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БГ Роботи, KUKA

Сподели

Още от Индустрия 4.0