Сподели

БГ Роботи: Роботите KR210 на KUKA осигуряват пълна хармония между товароносимостта и големия обхват на роботизираната ръка

31 май 2024 г.

 

Роботите от серията KR210 на KUKA се отличават с голяма гъвкавост и дълъг обсег в посока надолу от мястото на техния монтаж. Те притежават мощни двигатели, високопроизводителни редуктори и сервозадвижвания, като постигат висока производителност с полезен товар до 210 kg и имат работна зона с диаметър до 8 m.

„Благодарение на възможностите за монтаж върху пода или машината, серията дава възможност за създаване на универсални, спестяващи място решения. Модулният дизайн, трите варианта на дължина на ръката и широкото продуктово портфолио от предназначените за монтаж върху платформа роботи KR210 осигуряват бърза надстройка и изпълнение на производствените операции“, коментираха за Инженер.bg от доказаната инженерингова и търговска компания БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба.

Роботите от серията KR210 са доказано решение за процеси на точково заваряване с оптимално време на цикъла и ускорение, голяма прецизност, минимална поддръжка, висока производителност в оптимизирано работно пространство и висока енергийна ефективност. За чисти помещения или среди с голяма степен на замърсяване и високи температури се предлагат специални варианти на KR210 за чисти стаи (CR) и замърсени среди (F). „Предимствата им са високата степен на надеждност и сигурността на инвестицията“, поясниха от БГ Роботи.

Висока степен на модулност и възможности за надграждане

Роботите от серията KR210 за монтаж върху платформа се предлагат в три варианта на дължина на ръката и предлагат голямо продуктово разнообразие с общо 31 варианта. Благодарение на модулния си дизайн, роботите могат бързо да бъдат преоборудвани за увеличен полезен товар или обхват. Това означава, че отпада необходимостта от трудоемко и скъпоструващо внедряване на нови системи, а производството може да започне за рекордно кратко време. „Предимствата тук са главно в гъвкавостта и бързото въвеждане в експлоатация“, коментираха от BG Robots.

Изключително мощен и прецизен робот

Високата мощност на двигателя и редукторите с голям въртящ момент по всички оси превръщат монтираните на платформи роботи от серията KR210 в изключително динамични и мощни решения. Към това се добавя и прецизният контрол, който осигурява на тези високопроизводителни модели повторяемост от ±0.06 mm. Резултатът е постоянно високо качество на производство, по-малко брак и по този начин по-голяма ефективност. „Потребителите оценяват и по-кратките времена на цикъла, както и по-високото качество на продукцията“, категорични са от БГ Роботи.

Изключително добре проектиран и ергономичен дизайн

Проектираните за максимална рентабилност роботи имат ниска основа и ос 2, разположена 400 mm по-напред. Затова са оптимално решение за работа отгоре, например за ефективно манипулиране на отливки или пластмасови детайли. Благодарение на ниското си тегло те могат да се монтират директно върху машината, като по този начин пестят място и позволяват по-голям достъп в машината при висока скорост. „Предимствата в това отношение са намалените изисквания за пространство и подобрената оптимизация на процеса“, заявиха от БГ Роботи.

Изключително универсален и безопасен

„KUKA предлага широки възможности за избор на софтуер. В допълнение към разширяемия системен софтуер и симулационни програми за системно проектиране, компанията предоставя и специфичен приложен софтуер, като KUKA.PlastTech. Това е софтуер, който координира и оптимизира работния процес на роботи за шприцмашини, като по този начин намалява времето на производствения цикъл. Предимствата са максимална лекота на работа и значително спестяване на време“, допълниха още от БГ Роботи.

Повече информация за БГ Роботи, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БГ Роботи, KUKA

Сподели

Още от Индустрия 4.0