Сподели

Бимекс Лимитид: Решенията на Kawasaki Robotics дават тласък в развитието на автоматизацията

22 юли 2022 г.

 

 

Японската компания от Automatica 2022: „Бъдещето не е време – то е място!“

Никога преди индустрията и научните изследвания не са се срещали с такива предизвикателства, пред които са изправени днес. И никога досега ролята на международното изложение Аutomatica като интернационална диалогова платформа за тенденциите в индустрията не е била толкова важна. И през 2022 г. водещият световен търговски панаир за интелигентна автоматизация и роботика предложи директен и продуктивен обмен на идеи и предостави на изложители и посетители ориентир за технологичната и дигиталната трансформация на индустрията и обществото.

„Следа паузата в резултат от световната пандемия, Kawasaki Robotics отново взе участие на Automatica 2022. От 21 до 24 юни т.г. посетителите на изложението в Мюнхен имаха възможността да видят най-новите технологии за интелигентна автоматизация и роботика на Kawasaki Robotics, разработени специално за европейския пазар“, разказаха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска търговска и инженерингова компания Бимекс Лимитид, партньор на Kawasaki Robotics за България.

На своя щанд от 300 m2 Kawasaki Robotics представи нови технологии от следващото поколение чрез множество продукти и решения за голямо разнообразие от приложения и отрасли – за заваряване, палетизиране, нанасяне на покрития, обучение и др.

Индивидуални решения с оптимизирано управление

Роботи, периферни устройства и софтуер – всичко това потребителите могат да получат от един източник – Kawasaki Robotics

„Система за електродъгово заваряване с линейна ос и позиционер от серията K-Track и K-Positioner демонстрира как широкото продуктово портфолио на Kawasaki Robotics може да бъде конфигурирано според индивидуалните изисквания за заваряване. Компактната заваръчна клетка K-ARC от типа „Plug & Play“ осигурява високочувствителна автоматизация на заваръчните процеси“, поясниха от Бимекс Лимитид. Дигитален двойник, създаден чрез K-Virtual и новата система за ръчно насочване K-DIY позволяват клетката да се използва интуитивно и бързо, дори без опит в програмирането.

Един все по-свързан и работещ в синхрон свят от машини и роботи

Повечето роботи, представени на изложението, бяха свързани с инструмента за прогнозна поддръжка TREND Manager. „Чрез него всички данни се визуализират и анализират централно в режим на реално време, което води до сериозни ползи от прилагането на превантивна поддръжка“, поясниха българските специалисти.

По време на изложението посетителите имаха възможността да опитат кафе, приготвено от бариста робота MyAppCafe и да наблюдават на живо хибриден кобот, който представлява напълно автоматизиран заваръчен модул в транспортен контейнер, както и други решения на Kawasaki Robotics.

Система за палетизиране демонстрира предимствата на най-новото поколение F-Controller на Kawasaki Robotics, включително адаптивно регулиране на скоростта в зависимост от теглото на опаковките, с икономия на енергия по време на работа над 25% и намаление на времето на цикъла с 30%.

Други акценти на Kawasaki Robotics, показани на форума, бяха новото хибридно коботно решение T-Skin , роботизирано решение за нанасяне на покритие, базирано на партньорство с експерта в този бранш Dürr, както и иновативният обучителен робот ASTORINO за университети и образователни институции.

На откритите площи посетителите можаха да видят и уникалното заваръчно решение RoboCon, напълно интегрирано в рециклиран транспортен контейнер.

Повече информация за Бимекс Лимитид ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Бимекс Лимитид, Kawasaki Robotics

Сподели

Още от Индустрия 4.0