Сподели

Bosch планира да увеличи 4-ри пъти броя на експертите си по изкуствен интелект до 2021 г.

07 март 2019 г.

Разработките, свързани с дигитализацията и свързаността заемат все по-значима част от дейността на технологичния лидер Bosch. През 2018 г. компанията е продала общо 52 млн. свързани с интернет продукти, което е с 37% повече от предходната година, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от направление Електроинструменти на Роберт Бош ЕООД.

Автоматизираното шофиране е един от фокусите на изследователската дейност на компанията. „Bosch следва два пътя на развитие за преминаване към мобилност без произшествия. През 2018 г. са стартирани 30 проекта за електромобилност на стойност няколко млрд. евро“, посочиха от българското дружество на международния гигант, като уточниха: „Като иновационен лидер Bosch иска да бъде водещ и в областта на изкуствения интелект. За да осъществи стремежа си, компанията планира да увеличи четири пъти броя на експертите си в тази област до 2021 г.“

Един от 150-те проекта на Центъра за изкуствен интелект на Bosch е сензорната система SoundSee. С технологията на машинното обучение алгоритъмът на SoundSee „чува“ дефектите, като по този начин неизправностите на машините могат да се прогнозират точно, което от своя страна намалява разходите за поддръжка и увеличава производителността.

„Друга разработка във връзка с изкуствения интелект е интелигентна автомобилна камера, която забелязва пешеходците и веднага разпознава и предсказва поведението им“, добавиха от направление Електроинструменти.

Повече информация за Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Роберт Бош ЕООД

Сподели

Още от Индустрия 4.0