Сподели

БР Техника: Още по-голяма гъвкавост и използваемост на мобилните роботи с комплекта за роботика ROKIT на Bosch Rexroth

31 януари 2023 г.

 

 

Bosch Rexroth разработи модулен комплект за роботика, състоящ се от софтуерни и хардуерни компоненти, който е предназначен да осигури безпроблемното взаимодействие на мобилните роботи с информационните технологии (IT). С този комплект разработчиците могат значително да намалят своите инженерни усилия по отношение на голямо разнообразие от мобилни роботи. Отворените интерфейси към IT и всяка промишлена система за управление, както и функциите за безопасност за категория PL d намаляват времето за пускане на пазара и периода за настройка на място в приложението на клиента.

„С помощта на комплекта за роботика ROKIT Bosch Rexroth открива нови възможности пред потребителите в областта на мобилната и сервизната роботика. Модулният комплект, състоящ се от индивидуални, координирани и доказани софтуерни и хардуерни компоненти, предоставя максимална степен на свобода, от която се нуждаете в процеса на автоматизация. В комплекта влизат ROKIT aXessor, ROKIT Locator, ROKIT Navigator и ROKIT Motor, които са снабдени с графичен потребителски интерфейс и се грижат за позиционирането, навигацията и изпълнението на движението вместо Вас. Поддържащите, специфични за продукта, услуги допълват фокусираното върху потребителя портфолио на Bosch Rexroth, като отделните компоненти могат да бъдат закупени самостоятелно или в комбинация“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска инженерингова и търговска компания Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център на Bosch Rexroth у нас.

Защо да се доверим на ROKIT при разработване на мобилни роботизирани решения?

Благодарение на гъвкавостта и лесното използване, както отделните компоненти, така и целият комплект за роботизация са съвместими с широка гама от транспортни средства и са готови за използване в различни приложения. И всичко това без никакви специални познания. Задачата на потребителя е да се фокусира върху функциите, които отличават конкретното приложение, а за всичко останало ще се погрижат компонентите на ROKIT. „Rexroth ROKIT е готов за употреба веднага, без никакви допълнителни усилия, тъй като комплектът превъзхожда съществуващите съвременни технологии. Иновативните софтуерни и хардуерни компоненти осигуряват ефективност, защото са здрави, мощни и модулни – качества, на които Bosch Rexroth придава голямо значение“, коментираха от БР Техника.

ROKIT aXessor на Bosch Rexroth е интуитивен графичен потребителски интерфейс (GUI), позволяващ централен достъп до всички компоненти на ROKIT. Цялостните технологии и високопроизводителните софтуерни и хардуерни решения могат да бъдат контролирани и свързани с ясния и удобен за потребителя интерфейс на ROKIT aXessor. „Не са необходими експертни познания за използване на ROKIT aXessor, което повишава ефективността на интегрирането, настройката и работата“, поясниха от БР Техника.

ROKIT Locator е софтуерен компонент, който надеждно определя позицията и ориентацията на широка гама от транспортни средства в различни променящи се условия. Това става възможно благодарение на високоефективен алгоритъм, който автоматично открива и картографира естествената среда с помощта на лазерен сензор на транспортното средство.

По този начин Bosch Rexroth предоставя ключова технология и решава предизвикателството да локализирате Вашите мобилни роботи с максимална гъвкавост и използваемост.

ROKIT Navigator на Bosch Rexroth е навигационен софтуер за ефективно планиране на движението на мобилни роботи, което го прави естествено продължение на ROKIT Locator. Модулният и лесен за интегриране софтуер надеждно и прозрачно контролира движението на стоки от точка А до точка Б.

Освен това той осигурява плавно, елегантно движение и реагира на препятствия. Подобно на ROKIT Locator, ROKIT Navigator е съвместим с широк набор от мобилни роботи и предлага интерфейси за други компоненти като стандарт.

ROKIT Motor на Bosch Rexroth е завършен, силно интегриран и готов за използване модул за задвижване на колелата на мобилни роботи, които са транспортни средства с диференциално задвижване за полезен товар до един тон. „Модулът, състоящ се от колела, планетарна скоростна кутия, система за безопасно движение и ръчна спирачка, двигател, енкодер и контролер за движение, значително намалява натоварването в процесите на доставка, както и в разработката, производството и поддръжката, като по този начин осигурява ефективна работа и фокус върху функциите, които Ви отличават от другите“, коментираха от доказаното българско дружество.

„Спестете време и ресурси, осигурете високоскоростна автоматизация в интралогистиката като се фокусирате върху функциите, които Ви отличават от другите. Оставете ROKIT да се погрижи за всичко останало, като се възползвате от устойчивия комплект за роботизация с мощни алгоритми, издръжливи и доказани компоненти, индустриален софтуер и допълнителни услуги“, допълниха още от БР Техника.

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материалБР Техника, Bosch Rexroth

Сподели

Още от Индустрия 4.0