Сподели

БР Техника: Новите линейни модули LMM на Rexroth подобряват ефективността на производствата от бъдещето

12 юни 2024 г.

 

 

Новите модули с линеен двигател (LMM) на Bosch Rexroth не просто имат вградено задвижване, но се отличават и с много фини функции за настройка. Новите оси за линейно движение на Bosch отговарят на най-високите изисквания по отношение на динамика и прецизност на движение в най-малките пространства. Това ги прави много подходящи за приложения в производството на полупроводници и в областта на електрониката, в оптичната индустрия и електромобилността: от прецизни задачи за манипулиране до обработка на електронни компоненти, автоматизирана визуална проверка и мн. др.

„Новите линейни модули са компактни, изключително прецизни и се характеризират с минимална поддръжка, благодарение на директното задвижване без хлабина. Те с основание могат да се определят като рентабилно цялостно решение с бърз монтаж, което се предлага в различни изпълнения като линеен двигател с желязна или несъдържаща желязо сърцевина. Новите модули LMM са допълнение към портфолиото на Rexroth, отличаващо се с отлично съотношение цена/производителност“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от утвърдената българска инженерингова и търговска компания Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център на Bosch Rexroth у нас.

Модули с линеен двигател

Компактни, рентабилни и бързи, готовите за инсталиране модулите с линеен двигател LMM са предназначени за вграждане във взискателни технически задачи. Бързи, компактни и прецизни – това са характеристиките, които отличават новите линейни модули LMM на Bosch Rexroth. Линейните оси с директно задвижване без хлабина се предлагат в размери 140, 180 и 220, като попълват портфолиото от технологии за линейно движение на Bosch Rexroth с готово за инсталиране решение.

„Модулите с линейни двигатели LMM се предлагат с желязна сърцевина за всички типоразмери, а типоразмерите 180 и 220 се предлагат и с двигатели със сърцевина, която не съдържа желязо. Това отваря широк диапазон от приложения за потребители, изискващи стандартни ходове до 1540 mm и усилия до 2400 N“, поясниха от БР Техника. „При скорости до 5 m/s и ускорения до 250 m/s2, LMM постигат повторяемост на движението от ± 1.0 µm. Тези показатели за производителността осигуряват много кратки времена на работния цикъл, което е от особено важно значение в производството на електронни и оптични компоненти, полупроводници или в сферата на електромобилността“, добавиха още от българската компания.

Типичните приложения на модулите LMM включват високопрецизни задачи за манипулиране на детайли, като вземане и поставяне, работа с електронни компоненти или автоматизиран визуален контрол.

Максимална ефективност в най-малкото пространство

Високата рентабилност на новите модули за линейно движение се дължи в частност на интегрираното безшпинделно директно задвижване, което замества механичната предавка.

„Това значително повишава динамиката и ефективността на движението и позволява повторяемост с висока степен на прецизност. В същото време модулната структура на LMM, които се доставят готови за монтаж, намалява разходите за сглобяване“, допълниха още от БР Техника. Необходимите средства за техническо обслужване на новите модули с линеен двигател също са редуцирани – от една страна намаляват, благодарение на линейния двигател без нужда от поддръжка, а от друга страна – благодарение на висококачествените сачмени направляващи с дълъг експлоатационен живот и големи интервали за повторно смазване.

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Сподели

Още от Индустрия 4.0