Сподели

БР Техника: Смарт система на Bosch Rexroth улеснява прехода на индустрията към интелигентни пресовъчни операции

02 февруари 2024 г.

 

 

KMS Automation е немска машиностроителна компания, специализирана в проектиране, разработка и производство на гъвкави модулни системи за автоматизация на непрекъснати процеси. Високотехнологичните функции в комбинация с изключителната прецизност и надеждност на автоматизираните системи на компанията покриват широк диапазон от операции, като сглобяване, завинтване, дозиране, занитване, съединяване, тестване, измерване, проверка за течове, настройка, етикетиране и др.

„Наскоро KMS Automation стандартизира изпълняваните операции по пресоване и съединяване в поточните си линии с помощта на интелигентния функционален кит за пресоване Smart Function Kit Pressing на Bosch Rexroth. В резултат компанията постига още по-функционален дизайн на изделията си, по-висока прецизност на технологичния процес и по-кратки срокове за реализация“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от утвърденото българско инженерингово и търговско дружество Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център на Bosch Rexroth за България.

Непрекъснато растящите изисквания, свързани с проектирането на монтажни линии за автомобилната индустрия, налагат все по-бързи срокове на доставка и изпълнение на проектите, същевременно гарантирайки постоянно високо качество на изделията. „С комплекта Smart Function Kit на своя дългогодишен и доверен партньор Bosch Rexroth, машиностроителната компания KMS Automation успява да се справи с това предизвикателство по отношение на процесите по пресоване и съединяване“, категорични са от българската фирма.

„По своята същност Smart Function Kit Pressing представлява комплексен мехатронен пакет, състоящ се от електромеханичен цилиндър, серво мотор, серво задвижване, индустриален компютър, сензор за сила и специализиран софтуер. В системата, оборудвана с него, Smart Function Kit е основна част в първата от петте станции за монтаж. Неговата задача е да направлява електромеханично около 250 mm дълга тръба, движеща се в алуминиев маслен съд, която осъществява натиск с определена сила. Успоредно с това, подсистемата записва данните за процеса, оценява ги и ги предава на система от по-високо ниво с цел осигуряване на постоянно високо качеството на технологичния процес и произвежданите изделия“, допълниха още те.

Значителна икономия на време и по-висока производителност

Модулната конструкция на Smart Function Kit Pressing позволява на KMS Automation да стандартизира операциите в широк диапазон на приложената сила от 2 до 70 kN и да избегне сложните хидравлични конструкции. „Това спестява изключително голям ресурс от време: подсистемата се избира, конфигурира и поръчва изцяло дигитално. След доставка, в пакет с предварително инсталиран софтуерен пакет, системен навигатор (wizard) интуитивно насочва потребителя през процеса на въвеждане в експлоатация и задвижването се параметризира автоматично“, поясниха от БР Техника.

Програмирането се осъществява посредством готови Drag & Drop модули, подредени един под друг. Специални функционални блокове служат за свързване към системата за управление на линията. Функциите за наблюдение и готовите интерфейси ускоряват събирането и предаването на данни за процеса за осигуряване на качеството и неговото документиране. Основните предимства на електромеханичните системи са високата степен на прецизност, която осигуряват, финият контрол и възможността за работа при различни скорости. Това повишава не само качеството на процеса, но и производителността на целия технологичен цикъл.

„Иновативната мехатронна подсистема Smart Function Kit на Bosch Rexroth е още един крайъгълен камък в курса към Фабриката на бъдещето. Цялостният системен пакет, включващ предварително инсталиран софтуер, навигатор при пускане в експлоатация, широки графични възможности, опростена интеграция, събиране и предаване на данни, проправя пътя към Индустрия 4.0 за приложенията, свързани с пресоване и съединяване. Bosch Rexroth е компетентен и опитен партньор в областта на дигиталните линейни задвижващи технологии, заедно с когото подготвяме индустрията за предизвикателствата на днешния и утрешния ден“, допълниха още от БР Техника.

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Сподели

Още от Индустрия 4.0