Сподели

Четвърт век Atlas Copco твори иновации, а днес създава свързаната компресорна техника на бъдещето

15 февруари 2021 г.

Изминаха 25 години, откакто компанията Atlas Copco създаде революционната компресорна технология със задвижване с честотно регулиране. Със същата страст, както и тогава, днес компанията се стреми чрез компресорите с VSD+ задвижване да предостави на своите клиенти най-високата възможна енергийна ефективност, безспорна надеждност и мрежова свързаност „Atlas Copco е технологичен лидер в тази област и продължава да бъде значително пред конкурентите си. Голямото предимство на въздушните компресори със задвижване с честотно регулиране (VSD) на Atlas Copco са по-ниските енергийни разходи. Това обаче далеч не е единственото им предимство. Три са най-важните характеристики, които отличават компресорите VSD+ на Atlas Copco на фона на други конкурентни компании, а именно ефективност, надеждност и мрежова свързаност“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Атлас Копко България.

Нейно величество „Ефективността“

Компресорите VSD+ на пионера в тази технология Atlas Copco могат да намалят с до 50% енергийните разходи в сравнение с моделите с постоянна скорост. „Компанията ни разработи иновативен оригинален двигател с вътрешни постоянни магнити (iPM), който създава напълно нов стандарт по отношение на ефективността. Той се характеризира с маслено охлаждане, което поддържа оптимална работна температура на двигателя, правейки го по-ефективен от тези с традиционното въздушно охлаждане“, допълниха от офиса на компанията у нас.

За надеждността на компресорите на Atlas Copco

Технологията VSD+ на Atlas Copco е проектирана за работа в най-тежките експлоатационни условия и използва компоненти от най-високо качество. „Компресорите VSD+ са изключително надеждни и здрави, дори при температури на околната среда до 46 °C. Електрическото табло на инвертора може да издържи на температури до 55 °C. Най-новите VSD компресори на Atlas Copco разполагат със задвижващ механизъм със степен на защита срещу прах и влага IP66“, поясниха от Атлас Копко България.

Мрежова свързаност – важно условие за компресорите на бъдещето

„С контролера Elektronikon, свързан към системата за мониторинг SMARTLINK, всичко, от което се нуждаете, е мобилно устройство и Интернет връзка, за да гарантирате оптималната работа на вашия VSD+ компресор, докато вие се наслаждавате на заслужена почивка. Atlas Copco използва в компресорите комуникационна технология OPC UA за обмен на данни, което прави работата много по-плавна. Тази технология създава единен език за цялото промишлено оборудване“, заявиха в заключение българските специалисти на компанията.

Повече информация за Атлас Копко България ЕООД, направление „Компресорна техника“, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Атлас Копко БългарияAtlas Copco

Сподели

Още от Индустрия 4.0