Сподели

Electricity 4.0 е в действие! Стартират Наградите за въздействие върху устойчивостта 2024 на Schneider Electric

11 септември 2023 г.

 

 

Наградите за въздействие върху устойчивостта „Sustainability Impact Awards“ на Schneider Electric са отворени за всички нейни клиенти, доставчици и партньори

Вече е в ход второто издание на наградите на Schneider Electric за въздействие върху устойчивостта – Sustainability Impact Awards. Тази година компанията разширява обхвата на конкурса, включвайки освен търговски партньори, и свои клиенти и доставчици, отговарящи на условията за участие. „Отличията за въздействие върху устойчивостта се присъждат от 2022 г. с идея да оценят фирми от партньорската мрежа на Schneider, на базата на техния принос за създаване на един по-устойчив свят, фокусиран върху електрическата енергия. Новите критерии за подбор дават възможност на участниците да представят свой по-интегриран подход за изграждане на стратегии за декарбонизация чрез процеси на електрификация и дигитализация. Заявленията за участие могат да се подават до 17 ноември 2023 г., а победителите в световен мащаб ще бъдат обявени през април 2024 г.“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Шнайдер Електрик България.

Основен критерии за участие остават усилията на компаниите за декарбонизация чрез операции по електрификация, редукция и замяна (Electrify, Reduce and Replace). В новото издание на конкурса ще се разглеждат и по-обстойно техните усилия да градят гъвкаво и устойчиво бъдеще с нулев въглероден отпечатък чрез действия за стратегическа дигитализация и електрификация, или Electricity 4.0. „Това включва прилагане на дигитални инструменти и технологии, подобряване енергийната ефективност и други иновативни процеси и подходи на влияние. Наред с престижно отличие, победителите ще получат и глобална популярност, която може да отвори нови бизнес възможности“, уточниха още от Шнайдер Електрик.

Новите категории, в които ще бъдат излъчени победители тази година, включват:

  • Въздействие върху моите клиенти“, която отличава партньори, демонстриращи устойчиво лидерство в подкрепа на клиентите им да постигнат целите си за декарбонизация;
  • „Въздействие върху моето предприятие“, отличаваща клиенти, които демонстрират устойчиво лидерство в прилаганите стратегии и принципи за декарбонизацията в собствената си дейност;
  • „Въздействие върху моето предприятие за големи или средни доставчици“, която отличава доставчици, включили се в инициативата Zero Carbon Project на Schneider Electric. Проектът е насочен към намаляване с 50% на въглеродния отпечатък на най-големите 1000 глобални доставчици на компанията до 2025 г.

 

„В споделения ни стремеж да ускорим пътя към въглеродната неутралност, ние от Schneider Electric сме горди да отворим за втори пореден път номинациите за годишните награди за въздействие върху устойчивостта. Участието на повече компании в конкурса е важно, затова тази година ще включим и нашите клиенти и доставчици наред с партньорите ни. Така се надяваме да поощрим и да дадем възможност на нашата екосистема от партньори да продължи да въплъщава положителна промяна в своите бизнес процеси“, коментира г-н Рохан Келкар, изпълнителен вицепрезидент за Power Products в Schneider Electric.

Как можете да се включите в номинациите за Sustainability Impact Awards 2024?

С пълните условия на участие в конкурса и стъпките на регистрация, бихте могли да се запознаете от ТУК! Крайният срок за подаване на заявления е 17 ноември 2023 г.

„Преди да бъдат включени в надпреварата за глобалната награда, всички номинации и предложения ще преминат през регионална финална фаза. Глобалният победител ще бъде обявен през април 2024 г.“, поясниха от Шнайдер Електрик.

Повече за Sustainability Impact Awards

Първото изданието на Sustainability Impact Awards, стартирало през 2022 г., регистрира общо 241 кандидатури от партньори в търговските канали на Schneider Electric от цял свят. От тях са излъчени 6 глобални победители, наградени за техните пионерски усилия и иновативни практики за декарбонизация.

„Тазгодишното издание на Наградите за въздействие върху устойчивостта утвърждават ценностите на инициативата „Партньорство за устойчивост“ на Schneider Electric. Тя е насочена към овластяване на обширната партньорска екосистема на глобалния лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, целяща да осигури по-устойчиво бъдеще за всички. Най-новото в тази програма беше стартът на школата за устойчивост Schneider Electric Sustainability School, предоставяща безплатен образователен ресурс, достъпен за компании от целия свят, които се стремят да ускорят декарбонизацията си“, допълниха още от компанията.

Ако проявявате интерес към системата EcoStruxure Power или към възможностите за професионална реализация в Шнайдер Електрик България, за повече подробности посетете микросайта на компанията в Бизнес борса на Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Шнайдер Електрик България, Schneider Electric, Canva

Сподели

Още от Индустрия 4.0