Сподели

FANUC: Коботите ни са проектирани да помагат на производителите, допълнихме гамата с нови модели

09 март 2022 г.

От 9 до 12 март 2022 г. конгресният и изложбен център Tokyo Big Sight в Япония отваря реално врати за най-голямото изложение по роботика iREX 2022, в което ще вземат участие 615 компании и организации с общо 3227 щанда. „FANUC е водещ световен разработчик на роботи, CNC управления и решения за автоматизация. На нашия щанд компанията ще представи новите модели колаборативни роботи CRX-5iA, CRX-20iA/L и CRX-25iA. В серията коботи CRX влизат още CRX-10iA и CRX-10iA/L. Посетителите на форума имат възможността да видят всички пет модела CRX на щанда на FANUC, като до 18 март 2022 г. те ще могат да бъдат разглеждани и виртуално на iREX Virtual“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от ФАНУК България.

„Новите модели коботи разширяват сериите CR и CRX на FANUC, които заедно формират най-обширната гама от коботи, която в момента се предлага на пазара. Към този момент продуктовата гама включва общо 11 модела с тегло от 4 до 35 kg. Новите коботи CRX-5iA, CRX-20iA/L и CRX-25iA с полезна товароносимост съответно от 5 kg, 20 kg и 25 kg и максимален обхват – 994 mm, 1418 mm и 1889 mm са разработени след моделите CRX-10iA и CRX-10iA/L, чийто полезен товар е 10 kg, а обхватът им – 1249 mm и 1418 mm“, допълниха българските специалисти.

„Колаборативните роботи CRX в комбинация със серията зелени коботи CR увеличават възможностите на FANUC да отговори на потребностите на все повече компании, които искат да автоматизират производството си чрез използване на роботизирани решения“, коментираха от ФАНУК България.

Коботите CRX – безопасни, лесни за използване, надеждни и универсални

Колаборативните роботи CRX предлагат универсално решение за широк спектър от приложения, като инспекция, зареждане/разтоварване на металообработващи машини, опаковане, палетизиране, шлифоване, заваряване и др. Стандартното изпълнение на всички модели от серията CRX е степен на защита IP67 (б.ред. защита срещу проникване на прах и вода), което дава възможност да се използват в тежки експлоатационни условия. При контакт с човек или друг обект коботите CRX спират по безопасен начин, като тази технология им позволява да работят съвместно с хората без нужда от скъпи предпазни заграждения.

„Коботите CRX на FANUC предлагат много повече от лека конструкция и малко тегло. Те могат да бъдат използвани в изключително широка гама от индустриални приложения без необходимост от техническа поддръжка до осем години, което е безпрецедентно сред коботите, предлагани в момента на пазара. Освен това, интерактивното програмиране позволява на потребителите да обучават коботите за определени точки, използвайки ръчно насочване, с икони от типа „Drag and Drop“ посредством Таблет TP“, допълниха от ФАНУК България.

Коботите CRX могат да използват стандартно захранване 100 V/240 V, като включват енергоспестяващо оборудване с консумация на енергия от около 400 W (б.ред. при полезен товар 25 kg). „Серията поддържа редица усъвършенствани функции на FANUC, включително iRVision, и с основание може да се определи като оптимално решение за всяка компания, която иска да постигне по-висока ефективност, дори и за тези, които все още не са внедрили своя първи робот“, поясниха от ФАНУК България.

Не пропускайте да посетите до 18 март 2022 г. виртуалното издание на изложението iREX Online 2022, където ще имате възможност да разгледате щанда на FANUC и иновативните решения, представени на него!

„Свидетели сме на голямо търсене на колаборативни роботи на европейския пазар и искаме да предложим подходящи решения за широк спектър от приложения. Нашите коботи са проектирани да подпомагат производители от всякакъв мащаб – малки или големи – да разширят техните възможности чрез решения с най-висока степен на надеждност“, споделя г-н Шиничи Танзава, президент и главен изпълнителен директор на FANUC Europe Corporation „Гамата CRX се използва широко, особено в сегмента на електродъговото заваряване. От началото на 2022 г. около една трета от всички новопродадени коботи CRX са за заваръчни приложения. Това се дължи до голяма степен на лесното им обучение чрез ръчно насочване и функциите „Drag and Drop“, както и на изпитания и надежден софтуер ArcTool на FANUC с висока степен на интегрирана функционалност на процеса, без да се изискват специални познания от страна на потребителя“, допълва още г-н Танзава.

„Продуктовата гама CRX на FANUC предлага доказаните интелигентни функции и високата надеждност, характерни за роботите на FANUC. Моделите, включени в нея, са изключително подходящо решение за начинаещи потребители, благодарение на малкото си тегло, лесната настройка и интуитивното управление. FANUC ще започне да доставя новите коботи CRX-20iA/L през април 2022 г., а коботите CRX-25iA и CRX-5iA ще бъдат налични през юни 2022 г“, допълниха още от ФАНУК България.

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Сподели

Още от Индустрия 4.0