Сподели

ФАНУК България: 2.7 милиона индустриални робота се трудят рамо до рамо с човека по целия свят

02 октомври 2020 г.

 

 

Съвсем скоро ще се проведе петото издание на Годишния бизнес форум „Industry 4.0“. Mотото на събитието за 2020 г. е „Възстановяване чрез трансформация“. Събитието ще обедини представители на бизнеса, институциите и индустриални лидери и ще акцентира върху най-добрите практики и опита от дигиталната трансформация в индустрията на Европа. Като част от събитието, на 8 октомври 2020 г. от 15:30 ч. ще се състои онлайн дискусия на тема „Дигитализация и иновации за бъдещето на индустрията“, информираха за Инженер.bg от фирма ФАНУК България, която е сред участниците във форума.

„Безспорно автоматизацията и роботизацията са основен двигател на производствения сектор от следващо поколение и са предпоставка за стабилно и устойчиво развитие на индустрията у нас“, сподели за Инженер.bg инж. Христо Гилищаров, управител на ФАНУК България, който за поредна година ще се включи във форума. „Основен фокус на дискусията ще са тенденциите при технологичната трансформация на индустриалния сектор и новите технологии, подобряващи продуктивността на производствата“, допълни инж. Гилищаров.

Повече информация за събитието, както и своята регистрация, можете да направите ТУК.

 

Специално за читателите на Инженер.bg от ФАНУК България споделиха и любопитни данни от доклада World Robotics 2020 Industrial Robots на Международната федерация по роботика (International Federation of Robotics).

„Резултатите показват рекорден брой от 2.7 млн. индустриални робота, работещи във фабрики по целия свят, което представлява ръст от 12%. Продажбите на нови роботи през 2019 г. в световен мащаб наброяват 373 000“, посочиха от българската компания.

„Азия запазва позицията си на най-силен пазар на индустриални роботи, след като експлоатационният запас на най-големия производител в региона – Китай, нарасна с 21% и достигна около 783 000 броя през изминалата година. Япония отчете близо 355 000 робота, а Индия регистрира рекорд с общо 26 300 индустриални робота. Според доклада през 2019 г. Европа е достигнала оперативен запас от 580 000 робота, като в Германия той е 221 500 бр., близо три пъти повече от запаса на Италия от 74 400“, допълниха от ФАНУК България.

„От Международната федерация по роботика отчитат ръст по отношение на колаборацията човек-робот, като броят на инсталираните колаборативни роботи е нараснал с 11%. Вследствие на все по-голямото предлагане на колаборативни роботи и по-широкия обхват на приложения, пазарният им дял е достигнал 4.8% от всички 373 000 индустриални робота, инсталирани през 2019 г.“, обобщиха от ФАНУК България.

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник нина смковия материал: ФАНУК България, FANUC

Сподели

Още от Индустрия 4.0