Сподели

Индустрия 4.0 оживява на форума за медицинска техника COMPAMED 2022 с демонстрациите на Multivac

22 декември 2022 г.

 

 

Във Волфертшвенден, Германия, се проведе международното изложение COMPAMED 2022, посветено на иновациите в сектора на здравеопазването и медицинската техника. Сред изложителите бяха специалистите от доказаната в световен мащаб компания Multivac, които демонстрираха свои решения в контекста на Индустрия 4.0. „Автоматизацията и цифровизацията са мегатемите, които засягат производствената индустрия днес. За пореден път Multivac се представи като доставчик на интегрирани решения за сектора на здравеопазването. Немските ни колеги не пропуснаха възможността да демонстрират и опита си в сферата. Те анонсираха част от високоефективните решения за автоматизация на производствени линии, които разработват”, коментираха от Мултивак България пред ДигиталнаИндустрия.bg. Акценти сред експонатите бяха линия за производство и маркиране на комбинирани опаковки, съдържащи спринцовка, филтър и флакон, както и устройство за етикетиране с конвейерна лента за обвиващо етикетиране на цилиндрични контейнери.

„Щандът на Multivac събра множество посетители с интерес към демонстрациите, подготвени от екипа на компанията. Например цялостна поточна линия за чувствителни продукти, която включваше и опаковането им. Фокусът на нашите колеги бе поставен върху всеобхватния ни опит в автоматизацията и цялостното проектиране на производствени линии. Гамата от персонализирани решения, които предлагаме, е създадена в отговор на най-взискателните предизвикателства, пред които потенциално могат да бъдат изправени машините. Именно това бе нагледно демонстрирано по време на изложението, верифицирайки добавена стойност по отношение на надеждността на процеса, ефективността, прозрачността на производството и сигурността на опаковката, която гарантираме на нашите клиенти”, споделиха от българската компания.

Високотехнологични акценти, които Multivac показа на COMPAMED 2022

Високопроизводителна термоформовъчна опаковъчна линия за производство на комбинирани опаковки 

RX 4.0 е термоформовъчна опаковъчна машина в GMP дизайн – мощен модел от иновативното поколение X-line, с който Multivac подкрепя дигитализацията на опаковъчните процеси и решенията за Индустрия 4.0 и IoT. Машината е предназначена за комбинирано опаковане на комплект от спринцовка, филтър и флакон. На входа на RX 4.0 се намира роботът H 800 SCARA, който прецизно зарежда различните продукти в кухините на опаковките, а интегрираният модул за манипулиране H 242 ги събира при изхода на машината. „Модулът е предназначен за оптимално подравняване на продукцията и практичното ѝ подреждане, така че палетите да са подготвени за последващите процеси от веригата по най-добрия начин. Високоефективен и много надежден цифров принтер InteliJet HD от BELL-MARK е интегриран в RX 4.0 за отпечатване на маркировката върху опаковките, съгласно наредбите и изискванията”, обясниха българските специалисти. 

Съвременни сензорни системи, най-съвременно машинно управление и дигитализация в мрежата Multivac Cloud превръщат RX 4.0 в оптимална технология за процеса на опаковане на чувствителни продукти в медицинската и фармацевтичната промишленост. Гъвкавостта и функционалните възможности на RX 4.0 повишават производителността, качеството на опаковките, както и надеждността на процеса.

Допълнителна гаранция за цялостен ръст в ефективността за RFID кодираните X-инструменти 

Благодарение на специфичната им система за задвижване с характеристики от ново поколение, те позволяват бързата и надеждна смяна на матрицата, едновременно със смяната на продукта. Цялата линия може да се управлява удобно и интуитивно от HMI софтуера на опаковъчната машина. Той е допълнително подобрен с фокус върху удобството за потребителя.

Модулна носеща система H 242 за контролирано транспортиране, зареждане и буфериране на спринцовки

Сред експонатите, които привлякоха вниманието на щанда на Multivac, бе и модулна носеща система с интегриран манипулационен модул H 242 за зареждане на спринцовки в комбинирани опаковки. В машината е интегрирана високоефективна визуална система, която гарантира стриктната проверка на опаковките за наличност на целево съдържание, дори при висока производителност. Системата, също така, проверява дали отделните продукти са заредени правилно в кухините на опаковката.

Етикетиране на цилиндрични контейнери с L 320

Multivac демонстрира бързото и прецизно етикетиране на кръгли или овални форми с етикетиращата система L 320 с конвейерна лента. „Машината за етикетиране е изградена от стандартни модулни елементи, което позволява персонално проектиране на модела, така че да отговаря на изискванията за конкретния сектор. В допълнение, L 320 може лесно да бъде надграден с допълнителни компоненти, като например въртящата се маса MRT 100 ”, разясниха от Мултивак България.

Гъвкавостта на L 320 позволява етикетите да бъдат позиционирани от всички страни, както и върху ръбовете на опаковката или да се увият около нея. Възможно е и поставянето на запечатващи етикети. В конструкцията на машината броят на форматните части е минимизиран, а самите те са адаптирани за бърза смяна. По този начин етикиращата машина се трансформира спрямо различните продукти за много кратък период от време. Бързата смяна на ролките с етикети, заедно с използването на компоненти с ниска поддръжка, допринасят за високата функционалност и удобство на етикетиращата машина L 320.

Представените системи са част от портфолиото на Мултивак България, разработени специално за оптимизация на производството в медицинския и фармацевтичния сектор.

Повече информация за Мултивак България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Мултивак България, Multivac

Сподели

Още от Индустрия 4.0