Сподели

Как Industry 4.0 може да повиши производителността през погледа на WAGO

18 октомври 2018 г.

Десетки специалисти се включиха в семинара на тема: Industry 4.0 – решения за повишаване на производителността”, който се проведе на 4 октомври 2018 г. в хотел Теодора Палас в гр. Русе, по инициатива на ТП ВАГО Контакттехник, Сивико ООД и Лийн Институт България. Събитието насочи вниманието на присъстващите към теми като концепцията Lean manufacturing, системите за индустриален контрол и управление Ignition SCADA и MES (Manufacturing Execution Systems), платформите за енергиен мониторинг и енергиен мениджмънт, Индустриалния интернет на нещата (IIoT) и индустриалните комуникационни мрежи.

Сред темите, които предизвикаха сериозен интерес, бе представянето на мощната иновативна платформа за разработка на индустриални приложения Ignition, както и на системите за енергиен мониторинг, основани на решенията на WAGO и Ignition. Специално внимание бе обърнато и на Индустриалния интернет на нещата (IIoT) и на възможностите за изграждане на комуникационни мрежи от съвсем ново ниво и в съответствие със съвременните индустриални стандарти с помощта на решенията на WAGO, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от българския офис на компанията.

В рамките на семинара представители на WAGO Kontakttechnik запознаха присъстващите какви технологичните новости предлага последното поколение контролери PFC 100 и PFC200. „Те поддържат безплатна възможност за свързаност към последния ъпгрейд „облачни сървъри” до фърмуер 11 (fw11)“, поясниха те. Разгледани бяха и възможностите им за комуникация чрез MQTT и OPC/UA протоколи с Ignition.


Семинарната програма включваше и практическа част, по време на която бяха демонстрирани възможностите на контролерите на WAGO да отворят „вратите“ към Индустрия 4.0, дори и за стари системи.

Не бе подмината и добиващата все по-голяма актуалност тема за обследването на енергийните процеси и разходите в производството. В тази връзка бяха демонстрирани приложения, изградени с WAGO енергийни модули и Ignition, които работят според ISO 50001, любезно предоставени от клиенти на WAGO и Сивико.

Повече информация за ТП ВАГО Контакттехник, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ТП ВАГО Контакттехник

Сподели

Още от Индустрия 4.0