Сподели

Иновативната фабрика на бъдещето на Wilo в Дортмунд официално започна работа

18 октомври 2019 г.

In Macedonian

 

Ултрамодерната фабрика на бъдещето на Wilo бе официално открита със символична церемония. „Простираща се на площ от 55 000 m2, „умната“ фабрика обхваща развойно звено и производствени халета, отговарящи на стандартите на Индустрия 4.0. Същинската работа в нея стартира сега, през октомври“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Вило България, дъщерно дружество на компанията-производител.

След 36 месеца строителство, новата фабрика на Wilo бе открита в присъствието на над 80 участници в амбициозния проект, включително архитекти, строители, доставчици, както и специалисти от глобалната компания. „С гордост и радост днес отбелязваме един от най-важните етапи в историята на Wilo и на WiloPark. Районът Рур има потенциала да се превърне в най-голямата Smart агломерация в Европа. Аналогично на децентрализираната структура на региона, вече се създават множество проекти, които да се развиват в тази посока“, заяви по време на словото си г-н Георг Вебер, главен технологичен директор на Wilo Group.

„Дортмунд и районът около река Рур, Северен Рейн-Вестфалия, са дом на Wilo от създаването на компанията през далечната 1872 г. С новопостроения WiloPark, заемащ площ колкото над 26 футболни игрища, компанията демонстрира историческата си солидарност към града и хората, които живеят и инвестират в него“, коментираха от Вило България.

„Впечатляващата сграда предлага съвременни работни места и в бъдеще ще бъде водещ център за иновациите на технологичния пионер Wilo. Интелигентното производство не само ще свърже машините и работните станции в мрежа, но ще осигури оптимална среда за креативност, ориентирана към бъдещата работа и нови идеи“, добавиха още от българското дъщерно дружество.

Първите квалифицирани служители заеха своите нови работни места още през септември, а първата помпа трябва да слезе от монтажната линия в края на октомври.

Седем години отнема подготовката на проекта за Smart Factory, който е и най-голямата инвестиция в историята на компанията. Въпреки всички трудности и непредвидени препятствия, планът е изпълнен навреме и съгласно предварително заложения бюджет. Пълното преместване на производството трябва да завърши до края на годината. През първото тримесечие на 2020 г. ще започне и постепенното преместване на административния персонал в новата офис сграда.

Повече информация за Вило България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Вило България, Wilo

Сподели

Още от Индустрия 4.0