Сподели

Иновативни продукти, специално разработени за концепцията Industry 4.0 и 3D печат, от Henkel на Ligna 2019

04 април 2019 г.

Революционни технологии, иновативни продукти, комплексно обслужване и постоянен стремеж към върхови постижения – със своите най-нови разработки компанията Henkel продължава да затвърждава лидерската си позиция на разработчик на иновативни продукти в областта на адхезивните технологии. „На предстоящото изложение Ligna 2019 през май в Хановер, Германия, експерти и професионалисти в мебелната индустрия ще се запознаят с най-новите решения в областта на адхезивните технологии, интелигентните услуги вследствие от навлизането на дигитализацията, както и с революционни проекти като нови приложения за 3D печат“, съобщиха за Инженер.bg от Хенкел България, част от гиганта Хенкел Груп.

По време на Ligna 2019, международен панаир в областта на индустриалните технологии за дървообработващата промишленост, Henkel ще покаже най-новите си разработки от продуктовото, технологичното и сервизното му портфолио, като фокусът ще бъде поставен върху иновативните продукти и предложения, които са специално разработени за концепцията Industry 4.0 и 3D печата.

Навлизане на цифровизацията с „Henkel Adhesives eShop“ и „Henkel Connect“

По време на изложението Henkel ще представи своята стратегическа и дългосрочна програма за цифровизация с акцент върху Industry 4.0. В този контекст все по-широкото използване на IT инструменти за продажба е само един от многото компоненти.

„Главният приоритет на Henkel е пълната интеграция на нашите партньори по веригата на добавената стойност“, обяснява г-н Оливър Клеве, мениджър „Бизнес развитие мебелна промишленост и строителство“, и добавя: „Само чрез комуникация с цифрови данни помежду ни, както и посредством интелигентна интерпретация на данните ние ще бъдем в състояние да постигнем максимална ефективност и прозрачност на процеса. Не само нашите клиенти се възползват от това, така ние укрепваме и позицията си на надежден партньор за иновации в мебелната промишленост”, допълва той.

Важна стъпка към дигитализацията е новият онлайн магазин Adhesives eShop на Henkel, който е на разположение денонощно и чрез който клиентите могат да поръчват продукти, както и да получават необходимата информация, свързана с техните поръчки.

Проектът за интелигентно обслужване Henkel Connect също ще бъде представен на изложението Ligna. Тук данните за процеса, генерирани по време на адхезивното приложение, се прехвърлят в сигурна облачна система, където се обработват по структуриран начин и стават достъпни за клиента. „Целта на преноса на данни е да се осигури на клиентите непрекъснат високопрецизен контрол на процеса, за да се гарантира отлично качество на продукта. В допълнение, клиентите в мрежата на Henkel могат лесно да свържат с експертите на компанията по техническото обслужване на клиентите“, поясниха от Хенкел България.

Висококачествени лепила за приложения при 3D печат

В перспективната област на 3D печата Henkel използва не само своя опит по отношение на материали и технологии, но и трансфера на ноу-хау между различните си бизнес области и сфери на приложение. Широката гама от решения на Henkel, нейният богат опит в редица индустриални отрасли и уникалният ѝ широк достъп до различни пазари превръщат компанията в желан партньор за адитивни производствени процеси.

 

Henkel предлага широка гама от висококачествени материали, като акрилати, силикони, епоксидни смоли и полиуретанови лепила за широк спектър от приложения за печат. Тези усъвършенствани материали от следващо поколение са разработени, за да оптимизират производствените процеси с 3D печат.

В допълнение Henkel предлага адхезивни решения за последваща обработка на 3D-отпечатани прототипи и компоненти. Новият универсален комплект лепила за приложения с 3D печат, например, помага на потребителите при свързването на прототипните компоненти, така че те могат да бъдат използвани по-късно за финишна обработка на висококачествени части и за производството на мебели. Тясното сътрудничество с други технологични лидери като HP и Origin, както и новооткритият „Център за иновации и взаимодействие за 3D печат“ в Ирландия, подчертават ангажимента на Henkel за по-нататъшно укрепване на позицията на компанията като един от водещите партньори за развитие на тази технология.

Повече за иновациите на Henkel в лепилните технологии за мебелната индустрия може да научите в Инженер.bg ТУК!

Повече информация за Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Хенкел България, Henkel

Сподели

Още от Индустрия 4.0