Сподели

Интеграторите от STAMH Group реализираха „склад на бъдещето“ за нуждите на популярния моден бранд REMIX GLOBAL

24 май 2023 г.

 

Поетапното внедряване на складови системи от специалистите на международната инженерна компания STAMH превръща складовата база на REMIX в ефективно, изключително гъвкаво и модерно съоръжение, оборудвано така, че да се справи с пиковите моменти и натоварванията, свързани с дейността на eCommerce компанията. „REMIX е известен бранд за дрехи, който принадлежи на компанията Ремикс Глобъл. Дейността ѝ е насочена в сферата на онлайн търговията със second hand и outlet мода. Съвременният, уникален бизнес модел на дружеството, превръща REMIX в една от водещите марки в Европа“, разказаха от STAMH. „Огромният наплив от поръчки и доставки изисква както безкомпромисна логистика, така и складово пространство с достатъчен капацитет, отлична организация и възможност за успоредно надграждане с развитието на бизнеса на REMIX“, поясниха от компанията.

Повече подробности за бизнес модела на REMIX, проектирането и изграждането на складовото оборудване за логистичния хъб край София, както и предимствата на инсталираните складови системи предстои да научите в следващите редове.

REMIX e изцяло дигитална платформа за онлайн търговия със second-hand дрехи и outlet мода. През платформата на REMIX потребителите мoгат не само да открият, запазят и закупят дадена стока, но и да продадат свои модни придобивки, които са в добро състояние, но вече не резонират с вкуса им, а само заемат място в техните гардероби.

Дейността на компанията е динамична, свързана е с множество поръчки и доставки, както и с ежедневно обновяване на складовите наличности. Новата складова база на REMIX край София е пример за перспективна инвестиция – „сърцето“ на една добре работеща логистична верига.

„За да оптимизират скоростта на доставките, REMIX позиционираха склада си в близост до столицата и магистрала Тракия. Новата складова система от STAMH гарантира бързо пикиране и асемблиране на поръчките, както и скоростна експедиция, а оттам и по-ефективни интралогистични процеси“, коментираха от STAMH Group.

Дейността на STAMH Group като изпълнител на проекта за оптимизиране на складовата база на REMIX стартира през 2021 г. Проектът, който специалистите изготвят, включва създаването на над 260 000 нови складови локации, за сравнително леки стоки – до 10 kg. Конструкцията е проектирана така, че да осигурява бърз и удобен достъп на складовите оператори до всяка складова позиция. STAMH, в сътрудничество с Global Management Group, внедрява персонално проектираната система в блокове 1, 2 и 4. Складовата система е изградена като комбинация от решения от тип Conventional, стелажи от тип Мецанин и стелажи от тип Gangway.

„Типът складови решения, които интегрираме, позволява изготвянето на индивидуални проекти, съобразени със спецификите на обработваните стоки и складовото пространство. Също така дава възможност за надграждане на системата на по-късен етап“, поясниха от STAMH.

В края на 2022 г. са проектирани и конструирани допълнителни стелажни системи в блокове 3 и 5, които добавят още 95 472 допълнителни складови позиции.

Съобразявайки се с развитието на бизнеса на REMIX, STAMH Group проектира и изгради стелажните конструкции на два различни етапа, съответно през 2021 и 2022 г. Новата системата ефективно съчетава предимствата на стелажите от тип Меzzanine и Gangway със стабилността и издръжливостта на конвенционалните складови системи.

Ето и отличителните храктеристики за всеки тип от внедрените стелажни системи:

  • Конвенционални стелажни системи – оптимално решение за скадови помещения, които са предназначени за съхранение на тежки палета в големи количества, с разнообразни размери. Системите се отличава с изключтелна здравина и стабилност на всички конструктивни компоненти;
  • Специални стелажи от тип Мецанин (Mezzanine System) – с тях се създава допълнително полезно пространство, усвоявайки височината на складовото помещение. Те умножават повърхностната площ, като създават допълнителни етажи, достъпни за складовите оператори. Благодарение на инженерните екипи на STAMH, тези системи са съвместими с други типове стелажни системи;
  • Стелажни системи от тип Gangway – те оползотворяват складовото пространство и осигуряват бърз ръчен пикинг на всяко Mezzanine ниво. Стълбите за достъп до всеки етаж, в този случай, са интегрирани във вътрешността на складовата система. Gangway стелажите в системата са проектирани с един основен проходен коридор в средата и многобройни, по-тесни проходни коридори за достъп до всяка позиция за складиране.

 

„Новата складова система, проектирана, доставена и изградена от STAMH Group е изключително сигурно и ефективно-енергийно съоръжение, което носи нови възможности за бизнеса на REMIX“, допълниха още българските специалисти.

Ако търсите оптимално решение за организацията, модернизацията или автоматизацията на Вашия склад, не се колебайте да се свържете с експертите от STAMH.

Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: STAMH (СТАМ)

Сподели

Още от Индустрия 4.0