Сподели

Интелигенти монтажни, опаковащи и манипулиращи операции с роботите SCARA на FANUC

15 ноември 2018 г.

Роботите SCARA на FANUC, глобален лидер в областта на роботизацията, са предпочитан избор за предприятия, в които се извършва роботизиран монтаж на неголеми изделия. Името на серията е абревиатура от Selective Compliance Articulated Robot Arm (б.ред. шарнирно-съчленен робот със селективна гъвкавост на манипулатора), което означава, че роботът е с гъвкаво движение по осите X-Y и с ротационно движение по оста Z. Уникалната конфигурация на SCARA е проектирана за различни операции по поставяне и вземане на материали. „Роботите SCARA с основание могат да се разглеждат като следващо техническо ниво по отношение на скорост и прецизност. Те представляват оптимално решение за операции по вдигане и преместване, монтаж, инспекция и опаковане“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от ФАНУК България.

Серията роботи SCARA включва два модела SR-3iA и SR-6iA с товароносимост, съответно 3 kg и 6 kg. И двата модела имат 360° работен обсег и благодарение на типа монтаж на основата заемат малко пространство. Интегрираните функции предотвратяват риска от заклещване.

 

Кога роботите SCARA са правилният избор?

Като се има предвид скоростта и повторяемостта на работните операции, роботите SCARA на FANUC са оптимално решение за увеличаване на производителността при манипулационни и асемблиращи операции.

С какви характеристики се отличават роботите SCARA?

 - Компактен дизайн;

Роботите SCARA са изключително компактни и са предназначени да сведат до минимум намесата в работата на периферните устройства. По този начин те дават възможност за максимално използване на подовото пространство.

 - Лесно възстановяване на работоспособността след аварийно спиране;

Чрез превключвателя за освобождаване на спирачките на рамото, роботите SCARA осигуряват лесно възстановяване на работоспособността след аварийно спиране.

- 360° работен обсег;

Благодарение на работния си обсег от 360°, роботите SCARA могат да достигнат разстояния съответно 400 mm или 650 mm.

- Софтуер iRProgrammer;

Нов интерфейс за настройка на робота, импулсен режим на преместване, както и лесно обучение и програмиране;

Независещ от платформата: бързо програмиране през браузъра (например Chrome, Safari и т.н.) чрез таблет или компютър;

Опционален подвижен пулт за обучение.

- Нов контролер R-30iB Compact Plus;

Глобален контролер, сертифициран по CE/NRTL;

Опростена настройка, лесен достъп и лек компактен дизайн;

Предлага се опционално с вградени интелигентни функции, като iRVision, iRPickTool, сензори за усилието, проследяване на конвейерите и др.

- Смарт функционалност;

- Пулт за обучение;

В допълнение към персоналните компютри и таблетите, роботите SCARA могат да бъдат програмирани с помощта на опционалния подвижен пулт за обучение.

- Интелигентни функции;


Роботите SCARA се предлагат с най-новите интелигентни функции, включително iRVision и iRPickTool.

- Неизчерпаеми възможности;

Серията SCARA на FANUC е особено подходяща за монтажни, опаковащи и манипулиращи операции.

„Моделът SR-3iA е с 3 kg полезен товар, обхват 400 mm и ход 200 mm, а SR-6iA – съответно с 6 kg полезен товар, обхват 650 mm и ход 210 mm. Показателите за движението на новите роботи SCARA на FANUC са най-добрите в този клас“, добавиха в заключение от ФАНУК България.

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Сподели

Още от Индустрия 4.0