Сподели

КАД Пойнт: Обработвайте облаци от точки с Autodesk ReCap Pro като превърнете физическите обекти в дигитални

16 февруари 2024 г.

 

 

Софтуерът Autodesk ReCap Pro е преднаначен за обединяване и обработка на облаци от точки, получени от инструменти за лазерно сканиране. Той помага на дизайнерите и инженерите да заснемат висококачествени, подробни модели от реалния свят. „С ReCap Pro можете да извличате линейна геометрия директно в ReCap Cloud Viewer и имате възможност да избирате характерни точкови кодове в напречния редактор, които описват линейни обекти при преместване на равнината на сечението. От друга страна, в Civil 3D те могат да се вмъкнат като Feature Lines със съответните кодове от ReCap, а Classification управлението позволява на различните типове сканиране да разпознават точки от терена“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска компания КАД Пойнт, оторизиран Златен партньор на Autodesk у нас.

Получените изчистени точкови облаци е възможно да се вмъкнат в AutoCAD, Infraworks, Revit, Inventor, Navisworks или Civil 3D. Работният процес за извличане на линейни характеристики позволява да се импортират само геометриите, които са необходими, благодарение на което се намалява времето за обработка на извличането, за управление на данни и за споделяне на файлове с други членове на екипа.

ReCap Pro може да се използва за:

  • Разбиране и проверка на съществуващите условия и ресурси, с цел да се изгради представа за тях и да се вземат най-добрите решения при проектиране;

  • Доставяне на облак от точки или мрежа в подкрепа на процесите на BIM (информационно моделиране на сгради) и сътрудничеството в екипи с контекст от реалния свят;

  • Проучване, планиране, изграждане и обновяване на сградни и инфраструктурни проекти.

„Classification управлението, с което разполага Autodesk ReCap Pro, дава възможност да се импортират всички типове сканирания от различни необработени файлове. Освен това вече може автоматично да се класифицират структурирани и неструктурирани сканирания в наземни и надземни точки“, поясниха от КАД Пойнт.

Освен с вградена функционалност за автоматично подравняване на различни позиции за лазерно сканиране и обединяването им в общ облак от точки, Autodesk ReCap Pro разполага и с такава за координиране. Облакът от точки може да се калибрира в реална координатна система, когато се зададат координатите на точки от геодезическата основа, снимани от отделните станции за лазерно сканиране.

„Друга много полезна функция на ReCap Pro е тази за редакция на ненужната информация от облака от точки. Тя позволява да се правят изтривания с удобни опции за избиране на точки в кутия или в равнина. Редактираният по такъв начин облак от точки може да се вмъкне в Revit или Civil 3D“, допълниха още от КАД Пойнт. 

Повечеинформация за КАД Пойнт, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още коиса активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности ибъдещитей планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: КАД Пойнт (CAD Point), autodeskblog.wpengine.com, autodesk.com

Сподели

Още от Индустрия 4.0