Сподели

Ключовете и контактите Zenit на ABB лесно превръщат всяко вътрешно пространство в интелигентно

31 януари 2022 г.

 

 

Често търсим интериорни решения, които с лекота могат да се „впишат“ в стилистиката и да покрият нуждите на модерния интериор. Тези потребности в максимална степен удовлетворява най-пълната модулна гама ключове и контакти на ABB – Zenit. „Класика, чиято гъвкавост я превръща в интелигентен вариант, подходящ както за жилища, така и за хотели, ресторанти, магазини и др. Благодарение на лесния си монтаж и широка функционалност, гамата Zenit дава персонализирани решения за всички видове архитектурни проекти“, разказаха за ДигиталнаИндустрия.bg специалистите от АББ България, които споделиха подробности и за техническите специфики на ключовете и контактите Zenit.

Гамата осигурява комфорт във всяко едно помещение. Zenit предлага над 130 функции, с до 6 вида покритие, комбинирани с 2 дизайна на рамката, в 14 цвята и различни материали. В тях се включват контакти, USB зарядни устройства, VDI розетки, контрол на температурата и осветлението, сигнализация, защита, звукова система, HA & BA.

Клиентите могат да избират между трите профила на ключовете Zenit:

  • Zenit Float – 7.5 mm височина, визуално олекотен чрез плаващ ефект от 2 части;

  • Zenit Solid – 7.5 mm височина, компактен и твърд профил;

  • Zenit Soul – 4.1 mm височина. Основната рамка с ултра лек профил е една от най-тънките на пазара.

„Ключовете и контактите са проектирани според разпоредбите на Eco-Design ISO 14006 и са произведени в Испания, изцяло с възобновяема енергия. Резултатът е семпъл и елегантен дизайн, с прави линии, модерни покрития и детайли, които надграждат естетиката му“, поясниха още от АББ България.

Технически характеристики, които превръщат Zenit в предпочитан избор от специалистите:

  • Поддръжка на множество стандарти – Могат да се монтират в европейски, американски, азиатски и италиански кутии. Гамата разполага с рамки за серийни ключове и много модули;

  • Сертификати – CE, AENOR, NF, IMQ, NOM-ANCE, KC, Cم mark and EAC;

  • ABB i -bus® KNX – Zenit представя гама от напълно модулни KNX сензори, които могат да се комбинират с всички рамки от гамата;

  • ABB-free@home® – Продуктите от гамата могат да бъдат интегрирани с ABB-free@home, като по този начин интелигентно трансформират дома Ви, оптимизират използването му и правят консумацията на електроенергия ефективна. Управлението на щорите, осветлението, отоплението, климатизацията или комуникационните системи е част от предложението на Zenit за интелигентни пространства.

Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: АББ България, ABB

Сподели

Още от Индустрия 4.0