Сподели

В контекста на Индустрия 4.0 инженерите трябва да са любопитни и добре информирани

07 януари 2019 г.

Защо ѝ е на една компания, която не поддържа стажантски или стипендиантски инициативи, да участва в университетски кариерен форум? Екипът на ДигиталнаИндустрия.bg зададе този въпрос на представителите на Солтех, компания-пионер в „умните“ индустриални решения, по време на „Дни на кариерата“ 2018, за да научи каква е тяхната визия за младите специалисти в контекста на Индустрия 4.0.

„Основната ни мисия е да сме двигател в развитието на една социално-отговорна българска индустрия, в чиито условия се създават висококвалифицирани кадри“, коментираха от българското дружество, което е и създател на търговската марка Фабрика 4.0.

Като официален представител на лидерите в бранша Hoffman Group, Siemens PLM, Universal Robots, Mobile Industrial Robots (MiR) и др. Солтех е сред компаниите-посланици на Индустрия 4.0 у нас. И именно в тази роля иска да се позиционира сред младите инженери, които тепърва търсят своето призвание. „Вярваме, че предприемачите, които инвестират в нови технологии, в дигитализация на процесите и в развойна и новаторска дейност са тези, които дърпат цялата индустрия напред. И ние сме техните верни помощници, защото по този начин се постига не само по-висока ефективност и рентабилност на една производствена дейност, но се подобряват условията на труд и се постига дългосрочна устойчивост“, обясниха от Солтех. Това бе и основната тема на разговор със студентите от ТУ-София, които посетиха щанда на фирмата в пловдивския филиал на университета.

Българската компания вярва, че изграждането на поколение от съвременни инженери е свързано с партньорството между бизнеса и образование, но и с любопитството и желанието за информираност във всеки бъдещ инженер. Кариерният форум на ТУ-София съвсем не е първото събитие за Солтех в помощ на младите кадри. През есента на 2018 г. се проведе и организираният от фирмата „Ден на дигитализация“, чиято основна цел бе да представи как съвременните технологии променят качествата, необходими на инженерите, за да се реализират успешно.

А какво са ни подготвили от Солтех през 2019 г. тепърва ще научим. В ДигиталнаИндустрия.bg!

Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Сподели

Още от Индустрия 4.0