Сподели

Legrand чертае съдбата на свързаните сгради чрез интеграцията на изкуствен интелект в своите решения

05 април 2018 г.

Глобалният специалист в електрическите и дигиталните сградни инфраструктури Legrand разкри своята визия и най-нови постижения в областта на изкуствения интелект, които имат за цел да подобрят и улеснят практическата работа на потребителите. Компанията обяви постепенното включване на изкуствен интелект в своите свързани решения и тяхната съвместимост със системите на нейните партньори, в т.ч. Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Siri и Microsoft Cortana.

В помощ и отговор на променящите се поведенчески модели

Нарастващият брой потребители дълбоко оценява лекотата на работа и комфорта, постигнати чрез прилагането на изкуствен интелект към сградното оборудване, особено в гласовото управление. „Според доклада „2017 Voice Report“ на VoiceLabs – компания, разработваща гласови приложения за дома, автомобила и при движение, броят на гласовите асистенти, продадени в глобален мащаб през изминалата година, е достигнал значимите 24.5 млн. спрямо 6.5 млн. за 2016 г.“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Легранд България. „В същия доклад се прогнозира и увеличение с 50% на търсенето на гласови помощници до 2020 г.“, допълниха те.

Джилс Шнеп (Gilles Schnepp), председател и главен изпълнителен директор на Legrand, коментира как групата вижда тези промени: „За Legrand изкуственият интелект трябва да осигури възможност за събиране, обработка и интерпретиране на данните от нашата околна среда, в резултат на което да могат да се предприемат подходящи действия“.

Той трябва да отговаря на изисквания, като:

 - Предсказване и действие – да научава и разбира как потребителите използват продуктите и решенията;

 - Дискусия - да провежда диалог с потребителите;

 - Визуализация - да е в състояние да различава и разпознава форми и обекти.

„Именно тези 3 фундамента правят възможна автоматизацията, която в края на краищата превръща сградата наистина в интелигентна, адаптирайки се безпроблемно и автономно към обитателите и техните навици", уточни още мениджърът.

Разпознаване на глас и образи – основополагащо за изкуствения интелект

Убедени, че тази иновативна концепция ще улесни всекидневния живот както на потребителите, така и на инсталаторите, Legrand тясно изследва технологиите, включващи гласово разпознаване, разпознаване на образи, самообучение и „чатбот“ виртуални помощници.

Изкуственият интелект може да бъде вграден в решенията на Legrand по два начина:

 - Интелигентност „по проектиране“

„Това означава решенията на компанията да бъдат изградени още по-интелигентно чрез директно интегриране на последните иновации. Във Франция и Италия например, Legrand работи по постигането на отдалечена диагностика чрез виртуален помощник, както и разработва начини за прогнозиране на грешки и повреди в системата“, коментираха от компанията.

 - Разпознаване на образи

„Групата също така разработва технология за разпознаване на образи, за интеграция към видео системи, чрез които да осигури режими за контрол на достъпа на базата на лицевото разпознаване. По този начин компанията ще предостави възможност не само за наблюдение на посетителите, но също така за тяхното разпознаване, гарантирайки още по-голяма сигурност на сградата“, заявиха от Легранд.

Повече информация за Легранд България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Legrandpixabay.com

Сподели

Още от Индустрия 4.0